Ilustrační foto: Pixabay
Zamyšlení nad náladou
29. 9. 2022Nálada je citový, emocionální a afektivní stav mysli člověka, trvající určitou dobu. Také rozpoložení. V širším smyslu jsou synonyma nálady „atmosféra, ráz, ovzduší, prostředí, stav“.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
10.10.2022 08:21
Milá Věrko, moc děkuji za zajímavý článek* a myslím si, že s výčtem různých typů nálad i pravdivý. Takže se snažím mít stále tu "lepší" náladu - obzvláště po přečtení tak ojedinělého článku i příspěvků v diskuzi
Věra Ježková
1.10.2022 09:11
Aničko, to snad ani není možné. Myslím, že náladu nám můžou zkazit především naši nejbližší, třeba nevědomky. Např. jen tím, že se s nimi v něčem neshodneme.
Anna Potůčková
30.9.2022 21:14
Jsou lidé, kteří nikdy a nikomu nezkazí náladu. Doufám že jsem toto přirovnání ve Tvém článku Věrko nepřehlédla.
Hana Šimková
30.9.2022 20:01
Omlouvám se Věro ,ale trochu jsi mi článkem náladu zkazila. Je to článek moc odborný a vůbec ne z normálního života.
Zdenka Soukupová
30.9.2022 13:44
Nic dalšího k náladě mě nenapadlo, snad jen nálada v mínusu. Občas mě taky přepadne a tak se ji zase snažím dostat do plusu.
Věra Ježková
30.9.2022 09:40
Zuzko, nenáladu jsem neznala. Marcelo, zvířátka mě nenapadla, ale samozřejmě souhlasím. Děkuju.
Marcela Pivcová
29.9.2022 21:39
Jsem přesvědčena, že různé nálady se týkají nejen lidí, nýbrž i zvířat. Naše kočky chytnou občas bláznivou náladu, která se projevuje znenadání velice rychlým běháním po chalupě a běhají i jednotlivě - žádná hra na honěnou! A v hospodě je občas příležitost "udělat si náladu" nebo aspoň "náladičku".
Zuzana Pivcová
29.9.2022 19:56
Věrko, díky, je to zajímavě pojato. Nevím, jestli se to říká běžně, ale já znám výraz "být v nenáladě" místo "mít špatnou náladu".
Jana Šenbergerová
29.9.2022 15:31
Špatných nálad jsem si užila víc než dost, než mi došlo, že je naprosto zbytečné nechat si kazit náladu někým nebo něčím, co většinou nezměním, zatímco svou náladu mohu "přeladit a vyladit", tedy změnit. Většinou jsem v dobrém rozmaru. Ráno vstávám s dobrou náladou a večer s ní jdu spát. Je nám spolu dobře. Občas mám ale náladu vražednou. Obzvláště v poslední době. To bych vraždila, aby nemohli vraždit jiní. Věro, dala sis s tím hezkou práci. Moc už se k tomu dodat nedá.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA