Foto: archiv Jana Zelenky
Svět písniček a skladatelů první republiky 3 - svět operet a filmů
27. 9. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
VANDA Blaškovič
28.9.2022 16:19
Jendo, vím, že jste si to tady zamiloval. Však není všem dnům konec.
Jan Zelenka
28.9.2022 16:02
Vando, závidím vám Chorvatsko. Moc rádi jsme tam jezdili. Až tak, že jsem se docela slušně naučil chorvatsky. Nejezdili jsme tam válet se na plážích, ale poznávat kraj a lidi. Autem jsme toho zvládli hodně. A hlavně, mohl jsem mluvit s lidmi.
Marcela Pivcová
28.9.2022 15:19
Opět jsem si připomněla několik známých pamětnických písniček. Přiznám se ale, že jsem dodnes nevěděla, že Noční motýl je melodie na motivy J.Strausse - ale stále mi připomínal některý známý vídeňský valčík.
VANDA Blaškovič
28.9.2022 14:29
Moc hezký článek, Jendo! Že jste památník je fajn, já jsem zase duchovce. Kdo je na tom líp?..:)
Jan Zelenka
28.9.2022 13:26
Aleno, i ostatní. Na youtube nic takového asi nenajdete. Zkoušel jsem to. Ale i ty staré písničky jsou na Karaoke. Do vyhledávacího řádku napíšete název písničky, nebo zpěváka a můžete si píseň pustit. Je jich tam hodně.
https://www.karaoketexty.cz/
Alena Tollarová
28.9.2022 12:30
Noty číst neumím, ale písničky bych si zabroukala. Honzo, nešlo by příště přidat odkazy na písničky z youtube, aby šly rovnou pustit?
Jan Zelenka
28.9.2022 10:43
Děkuji všem za komentáře. I těm, kteří jen článek navštívili. Je mi jasné, že je problém pořád k tomu něco psát. Ale mám ještě dva díly. Pak vám dám už pokoj.
Rostislav Mraček
27.9.2022 19:33
Děkuji především za kopie sešitků s notami! Podobné opatruji také a některé si i přehrávám. Třeba ty z operety ,,Na tý louce zelený" miluju.
Zuzana Pivcová
27.9.2022 19:15
Moc zajímavé. V mládí bych tyhle písničky nebrala, ale nyní si je, když už neposlechnu třeba ve filmech, tedy alespoň zde ráda prohlédnu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA