Ilustrační foto: Pixabay
Hledejme své předky
24. 9. 2022„Konečně se do toho dám !“ To jsem si před nedávnem řekla při procházení starých fotografií, údajů a útržků vzpomínek na své předky, které jsem si prozíravě zaznamenávala v dobách, kdy má maminka ještě žila. Musela jsem se k tomu ještě nějakou dobu odhodlávat, ale pak…
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Dostal
24.9.2022 11:03
:-) Mater semper certa est, pater incertus. :-) Zdání je víc než skutečnost... :-)
Jan Zelenka
24.9.2022 10:26
Bádání po předcích je zajímavé a objevné. Mám celou řadu rodných a křestních listů až do 18. století. Sestavil jsem si i genealogický strom. I můj dědeček padl na haličské frontě první války. Pěkné povídání.
Jana Porcalová
24.9.2022 09:47
Dík za připomínku té velmi časté seniorské aktivity, kterou genealogie určitě je. Také jsem se pokoušela o rodinnou kroniku, absolvovala jsem i malé asi dvouhodinové "školení" pořádané místní knihovnou, ale týkalo se většinou bádání v archivech, kam si už dnes netroufám. Moc bych se přimlouvala za akci íčka v tomto oboru, kdy by nám někdo z odborníků poradil, jak hledat za pomoci internetu, na kterých webech (což Vy, paní Marie, zvládáte). Já jsem se spoléhala jen na dochované křestní listy, které mne dovedly do poloviny 19. století. Trochu jsem zapojila i muzeum v dědově rodném městečku Velké Bilovice a tak se mi k mému překvapení a radosti ocitlo ve sbírce i foto mého mladého fešáckého dědečka v uniformě italského legionáře za 1.sv.války kdesi v Alpách a považte - na lyžích.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA