Ilustrační foto: Pexels
Nastal čas pletení svetrů. Nejen kvůli drahé eletřině. Doma vyrobené svetry jsou hitem letošní sezóny
23. 9. 2022Dříve by byly považovány za dílka ne moc zručných pletařek. Nyní jsou hitem. Doma vyrobené, ručně pletené svetry, který vypadají tak trochu amatérsky, jsou jedním z nejžhavějších módních trendů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Miloslava Richterová
23.9.2022 13:56
..by byly považovány za dílka ne moc zručných pletařek, nyní jsou hitem .. ??? Podivné. Výrobky se mi dařily, bavilo mě to a nebylo to z nutnosti, byly jak k dostání svetry, tak i příze ke koupi. Pletení, háčkování, ruční tvorba je krásný koníček, každý kus je originál. Ovšem cena za klubko se pěkně vyšplhala, finančně se tato krásná práce spíše nevyplatí.
Marie Seitlová
23.9.2022 13:09
Pletla jsem také, pro děti i sebe. Nyní pářu a ve volném čase z toho pletu ponožky.
Zuzana Pivcová
23.9.2022 12:59
Upletla jsem asi v 5. třídě šálu povinně do školy na ruční práce. Hrozně jsem utahovala a pletení mi nepřibývalo. Po letech jsem na půlroční stáži v Brandenburgu v NDR, když začalo jaro, upletla po odpolední výuce 2 svetry. Byly však velmi jednoduché a bez ujímání. Nalákala mě tamní krásná vlna v obchodech, zatímco u nás tehdy byl k sehnání (nepřeháním, Č. Bud. 1980) jenom chemlon. Dnes bych už nepletla, potřebuji hlavně ven.
Marie Ženatová
23.9.2022 12:12
I já jsem dříve oplétala vším možným celou velikou rodinu. Teď už také snažím plést alespoň ty ponožky - letos se budou určitě hodit*
Alena Švancarová
23.9.2022 11:52
Když nic jiného je pletení výborný relax.Dobře se pletou ponožky u televize.
Jarmila Komberec Jakubcová
23.9.2022 11:30
Pletení je velmi pěkný koníček. Tak jsem dříve pletla různé svetříky, dokonce jsem zvládla tehdy módní sukni. Mám kamarádku, která zase plete úžasné ponožky a pak je dostáváme jako dárek k Vánocům. Myslím, že letos se budou hodit.
Daniela Řeřichová
23.9.2022 10:26
V naší generaci jsme pletly a šily asi všechny, neodvažuji se posuzovat jak moc zručně. Pocházím ze šestičlenné rodiny, takže většina věcí byla „Hand Made“ a já jsem se těšila, až si budu moct dovolit koupit oblečení z obchodu. Na pletení nemám čas a ani by mě to nebavilo. Ale přeji každému radost z jeho koníčka. V tomto případě i užitečného. :-)
Jitka Caklová
23.9.2022 10:15
Ještě dodám, že na upletení ručně pleteného svetru ležérním vzorem i když to tak nevypadá, je třeba hodně velká zručnost pletařky, či pletaře.
Jitka Caklová
23.9.2022 09:31
"Ne moc zručná pletařka" je zřejmě paní autorka, jinak by takový nesmysl nenapsala. Dokud jsem pletla, napletla jsem řadu originálů. Jako pletařka s letitou praxí poznám, že v různých buticích je řada svetrů, označených "Hand Made", pletených strojově. Je to klamání spotřebitele, který nerozená ruční pletení od strojového.
Věra Ježková
23.9.2022 09:16
O tom, že svetry by byly dříve považovány za dílka ne moc zručných pletařek, nic nevím. Byla jsem pletařka zručná a upletla jsem jich hodně, nejen pro sebe. V různých vzorech i vícebarevné. Před pár lety jsem s pletením definitivně skončila. Fotky jsou hezké.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA