Ilustrační foto: Pexels
Prodat byt a nadále v něm bydlet. Nová služba zaujme zejména seniory
20. 9. 2022Prodat nemovitost, vystěhovat se z ní a pak si užít klidné stáří v nájmu nebo v domu s pečovatelskou službou. Taková je běžná praxe, když senior prodává svou nemovitost.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
20.9.2022 19:16
Jestli se někdo chce zbavit nemovitého majetku, splnit si své nebo něčí sny a žít v cizím, tak ať to udělá. Jen mu přeji, aby toho nelitoval. Já bych musela mít úplné zatmění mozku, abych něco takového udělala.
Miloslava Richterová
20.9.2022 19:08
Myslím, že tohle je hodně hloupý nápad, dnes, kdy se lidé své úspory snaží do nemovitostí ukládat, aby o ně nepřišli, mají senioři svoji nemovitost prodat a cestovat, zaplatit někomu studia, peníze si uschovat jako úspory, které budou ztácet hodnotu? To je špatná rada.
Irena Mertová
20.9.2022 18:22
A co když na nového vlastníka přijde exekuce? Klidné stáří si představuji jinak. V době inflace místo bytu hotovost? To asi jen v krajní nouzi?
Jitka Caklová
20.9.2022 17:07
Než být "věcným břemenem" ve vlastním domku, který jsem si vybudovala, celá léta udržovala, to si ho raději nechám spadnout na hlavu, hlavně když budu ve svém. Až zaklepu bačkorama, moje tělo bude odpadem a co děti udělají s barákem, bude jejich věc. Co já vím, třeba přijde doba, že se o barák budou starat ještě za mého života, aby nespadl.
Jarmila Komberec Jakubcová
20.9.2022 15:34
Na první pohled asi lákavá nabídka. Bohužel nic není zadarmo. Jak se řeší např. různé opravy domu, může si pak realitka do domu nastěhovat i jiné nájemníky atd.Být "věcné břemeno" asi není tak úplně dobrá volba.
Hana Řezáčová
20.9.2022 13:58
Být bez dědiců, mít velký dům, prodat ho a koupit malý byt, to chápu - budu mít méně starostí a nějakou korunu do rezervy, byt bude můj, to je jakási jistota, s penězi se může stát cokoli ... Být "břemenem", byť ve svém prostředí, ale vědět, že realitní společnost netrpělivě čeká až zaklepu bačkorama, aby "můj" dům prodala za víc peněz než mi dala, to by se mi tedy nelíbilo ...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA