FEJETON: Z kytičky folklórního bohatství
Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60

FEJETON: Z kytičky folklórního bohatství

18. 9. 2022

Zavolal mi Bochánek, jestli nevím něco o Špindírovi. Že prej na něj se Skopčákem už přes hodinu čekají, měli domluveno, že pojedou Zelenou příšerou na Rio de Mašíno mrskat vodu. „Nebere mi mobil, asi má záracha od Varana,“ konstatoval Bochánek a zavěsil.

Fejetony Tomáše Poláka
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Opět dobře napsané. Taky jsem měla pár přezdívek jako třeba sýkora koňadra, N. Krupská, číňanka a Nasťa, to vše kvůli jménu a příjmení Sýkorová. Naštěstí to nezanechalo žádný šrám na duši. Přezdívky budou existovat dokud bude svět světem.
Marcela Pivcová
Také jsem se musela Vašemu vtipnému povídáni zasmát, jako chovatelce koček mi bylo hlavně sympatické pojmenování pro dámu se stejným zájmem Čičibába.
Libor Farský
Právě jste mne, pane Poláku, inspiroval. Vymyslel jsem přezdívku pro jednoho extrapolitika, budu mu říkat "Čapiš". Novinářům by se možná také mohla líbit.
Daniela Řeřichová
Ráda se podepisuji pod názor Blanky L. Váš humor je mi velmi sympatický. :-)
Blanka Lazarová
Ráno se od srdce zasmát, to znamená přečíst si Tomáše Poláka. Tento foklór mám moc ráda. Dokonce i několik přezdívek vlastním. Ale nejvíc mě dostal ten Neckermann. Ten tlustý katalog, kde bylo vše, co tady nebylo. Měla jsem ho skoro jako bibli, když mi bylo asi 15.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%