Všechny fotografie: Martina Růžičková
Lanovkou na Sněžku a pěšky zpátky
18. 9. 2022Cílem většiny našich dovolených a výletů byly a jsou převážně hory. Když jsme si letos v létě plánovali výlety, podotkla naše vnučka, že je to ostuda, že jsme ji za 15 let, co je na světě, ještě nevzali na Sněžku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
18.9.2022 18:16
Moc vám všem děkuji za vaše vzpomínky na Krkonoše a další milé komentáře. :-)
Marie Seitlová
18.9.2022 18:06
Na Sněžku jsem šla pěšky tam i zpět s vnukem a vnučkou z Pece, asi před 6 lety. Bylo to dost náročné, ale jsem ráda, že jsem to dala. Líbí se mi tvé fotky, Krkonoše jsou krásné.
Marcela Pivcová
18.9.2022 16:15
Vaše krásné fotky mi připomněly hory, které jsem naposledy navštívila asi před patnácti léty - na výletě se školou v přírodě. Předtím jsem navštívila několikrát v zimě i v létě některá známá místa, ale na Sněžku jsem se ani jednou nedostala. Výhledy na hory z Podkrkonoší však bývaly vždy krásné.
Alena Vávrová
18.9.2022 15:45
Také děkuji za sdílení vašeho výletu. Naprosto stejnou trasu jsem před lety šla s mladými a dvouletou vnučkou Natálkou v kletraku. Syn neměl vůbec představu o délce této cesty pěšky,
neboť ji předtím absolvoval na běžkách. Byl konec srpna a děsné vedro a my si udělali neuváženě přestávku na Výrovce. Kus před Pecí jsme si se snachou rozdělily náklad (ona Natynku, já batohy), on vzal nohy na ramena a doběhl přes celou Pec pro auto. My se zatím dotáhly na okraj Pece na louku, kam pro nás za soumraku dojel. Ale bylo to úžasné. Krkonoše také miluju, mám je prochozené křížem krážem.
Marie Novotná
18.9.2022 14:58
Hezká procházka a nádherné fotky. Cesta Obřím dolem byl můj poslední výstup na Sněžku. Děkuji za sdílení pěkných zážitků.
Naděžda Špásová
18.9.2022 14:27
Tak to bylo určitě moc pěkné, v Krkonoších jsem párkrát byla, ale nikdy na Sněžce, fotky jsou super a líbí se mi to vkládání do článku. (◕ᴗ◕✿)
Zuzana Pivcová
18.9.2022 14:05
Z Lomnice, kde jsme bydleli, jsme takřka každodenně viděli na obzoru Krkonoše, ale přímo v horách jsem byla i v dospělosti jen několikrát. A na Sněžce jen jednou lanovkou. Krásný kraj, děkuji za exkurzi.
Marie Měchurová
18.9.2022 13:17
Sněžku jsme zdolali několikrát i dolů. Luční bouda je pro mě magické místo. V únoru budu mít 75 a přeji si od dětí jako dárek v ní dva noclehy. Třeba budeme s Mirkem ještě fit. Děkuju za zavzpomínání a moc hezké fotky.
Alena Švancarová
18.9.2022 11:30
Tak za tohle veliké díky.Pec pod Sněžkou je moje srdeční záležitost.Na Sněžce jsem byla několikrát pěšky,Obřím dolem.Všechny fotky mi ukázaly známá místa kudy jsme chodili a byly to nádherné výšlapy.Několikrát jsem si říkala,že bych chtěla vyjít ještě jednou pěšky na Sněžku,ale bylo by to už náročné a nevím zda bych to už dokázala.Spíše ne.Ale na tyhle fotky se budu často dívat,všude jsme byli.V Lyžařské boudě kafíčko se šlehačkou,Luční bouda,Kozí hřbety.Jeden rok jsme ušli i 30 km,v chatě už měli strach,že jsme se ztratili,přišli jsme za tmy.Hezká vzpomínka.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA