Foto: archiv autora
Svět písniček a skladatelů první republiky 2 - Karel Vacek a Jaromír Vejvoda
17. 9. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Potůčková
18.9.2022 10:04
Obsáhlé pokračování předchozího článku. Některé skladby jsou nesmrtelné a budou žít stále s námi. Jako například Škoda lásky, kterou si po přečtení článku v duchu pobrukuji.
Jan Zelenka
18.9.2022 09:55
Paní Řeřichová, děkuji za doplnění. je fajn, že potomci pana Vejvody kulturní oblast neopustili.
Daniela Řeřichová
18.9.2022 09:09
Díky za precizně zpracovaný článek. Pana Jaromíra Vejvodu jsem znala, mnoho let bydlel vedle našeho domu v Modřanech. Byl to milý, usměvavý pán. Z jeho tří synů pomyslné žezlo převzal Josef, který působí jako skladatel a kapelník Jazz trio Vejvoda a uchovává památku otce pořádáním dechového festivalu na Zbraslavi. Vnučka Monika je dirigentkou, vnučka Zuzana zpěvačkou a herečkou.
Marcela Pivcová
17.9.2022 21:01
Některou z těchto písniček znám, většinou jejich refrén. Také vidím Cikánku s německým textem poprvé. Zkusila jsem si ji podle not zazpívat a docela mi to vyšlo.
Věra Ježková
17.9.2022 15:53
Moc hezké pokračování. Zuzko, taky jsem německou Cikánku u Jendy viděla prvně.
Alena Švancarová
17.9.2022 12:30
Moc zajímavé .Při mnohých písničkách jsme za mlada(ach kde jsi mé mládí)tancovali.A zpívali.
Jan Zelenka
17.9.2022 11:28
Polka Škoda Lásky, je skutečně světová melodie. Kdysi dávno jsem si na španělské Costa Bravě v Palamosu koupil kazetu se španělskými písněmi a když jsem si ji doma přehrál, slyšel jsem melodii Škoda lásky. Byla ovšem označena jako španělská lidová.
Zuzana Pivcová
17.9.2022 10:44
Moc mě to zajímá, vím, že Škoda lásky zpívali za války Němci i Američané, ale Cikánku s německým textem vidím poprvé-
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA