Všechny fotografie: Jana Hošková
O moři
11. 9. 2022Od doby, kdy jsem poprvé uviděla moře, což bylo v mém dětství samozřejmě moře bulharské při nějaké ROH dovolené s rodiči, jsem mu propadla celým svým srdcem. Byla jsem jím fascinována a jsem dodnes a zároveň mám k němu po svých několika dobrodružstvích veliký respekt.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Přibilová
11.9.2022 21:35
Měla jsem možnost vidět mnoho moří i oceánů, ale "velká voda" ve mně vždy vzbuzovala velký respekt. Možná je to tím, že jsem neplavec.:)) Vaše fotografie jsou nádherné.
Eva Mužíková
11.9.2022 20:05
Krásné fotky, na té páté vidím ve skále obličej spící dívky... U mne vede moře Jaderské, Balt studený, v Tunisu spousta vyplavených neuklizených rostlin na pláži a za hradbami hotelu neskutečné smetiště, Egypt spousta ježků a perutynů, Rumunsko teplotou moře příjemné, Malorka, to už si nevzpomínám....jinde jsem nebyla
Jana Hošková
11.9.2022 19:03
Díky za vaše vzpomínky na moře, jak jste ho viděli vy. Já, protože jednou z mých nejoblíbenějších barev je právě modrozelená barva moře, jsem byla nejvíc uchvácela vždycky touto barvou. Jmenuji namátkou Fuerteventuru - při cestě na západní pobřeží, než jsme vyjeli autem serpentinami do celkem slušné výšky, zastavili jsme na písčitém cípu pláže, kde jsem byla doslova fascinována barvami. To nebyla jen modrozelená, ale snad všechny odstíny modré a zelené. Úchvatné jsou i pláže na Zakynthosu a Sardinii. Rovněž tak moře oblévající Capri a jeho jeskyně, to je tedy zážitek (jedna z mých fotek přiložena). Potom Kréta - pláž Vai, kde hynou palmy prosakující spodní mořskou vodou. Fascinovalo mne Tunisko, ale z jiného pohledu - pláž tam byla "mrtvá", nebyli tam živočichové, ani jedna lasturka. Navíc jsme byli bičováni jednou pořádnou písečnou bouří přímo na pláži, takže jsme museli prchnout. V Portugalsku pod bývalou vilou pres. Havla se nedalo do moře vlézt, lépe řečeno tam setrvat jak bylo ledové, mrzly tam dole nohy. Divoká pobřeží vůbec nelákala, většinou tam byly ohromné vlny, a to jsem měla vážně strach, že mne nějaká spláchne i když jsem šla jen po pláži. Jinak jsem milovala moře v Chorvatsku, byli jsme tam "jako doma" - nakonec - však jsme možná odtamtud kdysi do té naší české kotliny přišli :-))
Daniela Řeřichová
11.9.2022 18:54
Moc hezké fotografie. Jsem na tom podobně jako většina z nás, moře miluji pro jeho nekonečnost i majestátnost. S manželem jsme navštívili mnoho moří, plavili se, nahlíželi do hlubin, surfovali na vlnách. Každé moře má své kouzlo, ale nás nejvíce okouzlily nepokořitelné oceány.
Jarmila Komberec Jakubcová
11.9.2022 18:51
Moře mám moc ráda, ale mám z něho i velký respekt. Pře cca 3léty jsem viděla na Mar Menoru ale u Středozemního moře se utopit sestřičku z motolské nemocnice. Bylo jí 50 let a zájezd dostala k životnímu výročí. Tehdy to bylo moc smutné a vím jak moře je krásné ale i zrádné. Největší vlny jsem zažila na Kapverdách na ostrově Sal. Tam nikdo se do Atlantiku nechodil koupat. Vlny by ho doslova umlátily. Článek se mi moc líbil a tak i pěkná fota.
Marie Měchurová
11.9.2022 18:10
Taky už jsme pár moří viděli. Nejmodřejší voda byla v Portugalsku. V Bretani šel z moře strach, tak bych do něho nevlezla. Mám ráda večery u moře, a procházky při západu slunce. Moc hezké fotky.
Marie Seitlová
11.9.2022 17:03
Moře je krásné, každé má jinou barvu, viděla jsem několik moří. Mám před ním respekt, to po zkušenosti, když jsem se plavila na jachtě Baltem. Už nikdy více.
Jana Jurečková
11.9.2022 16:44
Já byla u moře v Bulharsku a vzpomínky mám jen ty nejhezčí. Moře nekonečné, romantické, vzrušující, tajemné a láskyplné...
Zuzana Pivcová
11.9.2022 13:40
Moře jsem milovala všude, kam jsem se podívala. Po zemětřesení v září 2019 v Albánii,kdy i rozbouřené moře ve dne v noci přispělo ke vzniku mé úzkosti, už po něm netoužím. Ale každému návštěvu u moře přeji.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA