Všechny fotografie: Martina Růžičková
Lipnice - Kamenný strážce Posázaví
3. 9. 2022Tuto přezdívku hradu Lipnice nad Sázavou jsem neznala, dokud jsme hrad nenavštívili. Na počátku 14. století ho vystavěli v divoké krajině Vysočiny mocní a bohatí Lichtenburkové, aby ochránili svoje državy v této oblasti, zejména stříbrné doly v nedalekém Brodu (dnes Havlíčkově).
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
7.9.2022 12:58
Moc děkuji za vaše další komentáře. Panu Vladimírovi navíc za tip na další hezká místa v okolí Lipnice. Ledeč nad Sázavou znám, ale Stvořidla zatím ne, ačkoli jsem už odtud viděla krásné fotografie. Snad se mi tam někdy zadaří podívat.
Marie Měchurová
6.9.2022 09:37
Hodně už jsme toho viděli, ale hodně ještě ne. Děkujeme za pozvánku na zajímavý hrad do krásného kraje. Moc hezké fotky.
Soňa Prachfeldová
5.9.2022 20:33
Ráda jsem si připomněla hezkým článkem i fotkami naše setkání v HB, které bravurně připravily Jarka H. a Marie N.
Vladimír Mrázek
5.9.2022 13:20
Hezký článek. Obrysy hradu vidím z chalupy a každoročně sleduji jeho renovaci. Jeho návštěvu je vhodné spojit s nedalekou Ledčí n.S. a jejím hradem, na trase mezi oběma místy jsou Stvořidla, malebný kout Sázavy.
Helena Přibilová
4.9.2022 21:57
Děkuji za moc hezký článek o Lipnici doplněný krásnými fotografiemi. Také já jsem zavzpomínala na svoji návštěvu tohoto zajímavého hradu před mnoha lety.
Martina Růžičková
3.9.2022 20:13
Mám radost, že vás článek a fotky zaujaly. Děkuji za vaše vzpomínky na tento krásný hrad. :-)
Blanka Lazarová
3.9.2022 19:52
Martino, moc hezky se to čte a což teprve tam být. Fotky máš moc hezký. Jde na můj seznam. Dík
Daniela Řeřichová
3.9.2022 19:27
Martino, překrásně nafoceno a popsáno; byli jsme jednou na hradě a na rockovém koncertě. To už je drahně let. Kdysi jsme spolupracovali s Richardem Haškem, stylově udržuje odkaz svého dědečka. :-)
Marcela Pivcová
3.9.2022 19:19
Lipnici jsem navštívila se žáky v rámci výletu. Od té doby už uplynulo opravdu mnoho let, takže jsem si z prohlídky už téměř nic nepamatovala. Avšak jsem si hned uvědomila, že jsme tehdy navštívili i Haškův domek, který jsem hned na fotografii poznala. Fotky se mi líbí!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA