Babi, neboj, děti zvládneš! To dáš!
FOTO: Jana Mesarčová

Babi, neboj, děti zvládneš! To dáš!

30. 8. 2022

Narozením vnoučat se mnohým z nás život podbarvil svítivou září nepopsatelného štěstí a naplnění, s přijetím nové role se nabízely otázky: Jakou já budu babičkou či dědečkem? Umím si ještě hrát? Mám co vnoučátkům nabídnout?

rodina vnoučata
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jindřich Berka
Dobrý den, neměli jsme to štěstí, že jsme s vnoučaty mohli být. To nejkrásnější období, první slova, kroky jsme s nimi neprožívali. Syn od dvojčat zmizel za jinou. Neměl ani zájem nám kontakt s nimi zprostředkovat. Dnes jsou to již dvanáctileté slečny, co nás milují. Vydrželi jsme a šli jsme za svým cílem a jako v jiných situacích v životě a to se podařilo. Já mám takovou zkušenost, že na dovolené musíme vymýšlet programy, aby se přestaly dívat do mobilů. Prostě žádná nostalgie, jak to bylo za našich babiček jiné. Musíme sed holt také i novým věcem přizpůsobit. Jindra
Jitka Caklová
Když to vezmu podle sebe, tak i babičky, případně i dědečci zrají. Sice ze mě babičku moje děti udělali "až" v padesáti, přesto vidím podstatně rozdílný přístup rodičů k výchově vnuka a vnučky před 23 lety, rodičů vnuček (roční a šestileté), v současnosti, ale i o poznání jiný je po těch letech i můj přístup k jejich výchově. A nakonec, když porovnám jakým stylem jsem vychovávala svoje děti (neříkám že špatným), tak je přímo zázrak, jak prima rodiče mají moje vnoučata :-)
Eva Kopecká
Jsem babička prvního a posledního vnoučete. Dítě jsem si užila hodně, v rodině jsem jediný hlídač. Pokyny jsem žádné od dcery nedostávala, jako autoritu mě uznávala. Se mnou dítě po sobě uklízelo, peklo se mnou, chodilo na celé odpoledne ven po dětských hřištích i si se mnou četlo večer knížky. Vše, na co je maminka velice pohodlná. Neboť jak říká, dnes se žije jinak. Hm. Měla jsem úžasné prarodiče a vždycky jsem v nich měla vzor. Chtěla jsem pro své vnouče být tím, čím byli oni pro mě.
Hana Čadová
Také záleží v kolika letech se babičkou stanete. Máme v rodině babičku 38 r. dědeček 39 r. Určitě o vnoučata je větší starost než o své děti. U svých dětí jsme některé věci neviděli a nebo nechtěli vidět a u vnoučat vše vidíme. Ale jsou agentury, kde se babičky hledají a rodina si babičku hýčká.
Jana Mesarčová
ano, presne tak, oznaceni divoch by tolik neasociovalo situaci, :-))
Jiří Dostal
:-) :-) Nejhorší ze všeho jsou indiáni z Polynésie, ti vám vlezou všude a strašně rychle se množí... :-) :-)
Vladislava Dejmková
Ano, s obsahem souzním. Zkušenosti mám hodně podobné. Snad se liším jen v tom, že jsem na vnoučata občas přísnější než jejich maminka a občas zařvu nebo se neudržím a jednu jim plácnu. Podle mě to není na škodu a funguje to.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%