Všechny fotografie: Blanka Lazarová
Vavřinecké hody v Brně
20. 8. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Seitlová
20.8.2022 20:12
Blani, tak to je podívaná, nádherné kroje jsi nám představila. Patří ti dík, mám takové slavnosti ráda.
Anna Potůčková
20.8.2022 18:36
Tyto slavnosti mám moc ráda. A zejména pak, když se chodí v krojích. Je to nádhera a Jižní Morava má nádherné kroje!
Jan Zelenka
20.8.2022 16:59
Udržování folklorních tradic je velmi záslužná práce. Stále je z čeho čerpat. Krásné fotky!
Martina Růžičková
20.8.2022 15:48
Blanko, díky za zprostředkování té úžasné podívané. Je moc hezké, že se tyto tradice stále udržují. Moc obdivuji kroje. Měla jsem kolegyni, která měla doma kroj po své babičce. Jednou nám líčila, jak složitě se žehlí jeho skládaná spodnička a sukně. Tak jsem si na ni při čtení vzpomněla.
Irena Mertová
20.8.2022 15:20
Prarodiče se seznámili na hodech v r. 1920, babička byla z Komína - tak to možná bylo právě na Vavřineckých? :-)
Alena Tollarová
20.8.2022 14:31
Krásná tradice. Krojované dívenky jsou jako panenky. Ale nejvíc se mi líbí nazdobený klobouk na třetí fotce :)
Naděžda Špásová
20.8.2022 13:19
Blanko, pro ty, kteří mají tyhle slavnosti rádi, to byl určitě zážitek, moc hezké fotky.
Zuzana Pivcová
20.8.2022 12:56
Někdo třeba dnes už považuje podobné akce za přežilé, ale mně připadají stále půvabné.
Daniela Řeřichová
20.8.2022 12:07
Blanko, děkuji za obsahově i výtvarně cennou reportáž. Vždy mě dojímají děti v krojích a je obdivuhodné, když se v rodinách předává naše nehmotné kulturní dědictví. Fotografie jsou nádherné, ta s křížem by jistě obstála v nějaké soutěži. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA