Český Šternberk  - tak trochu jiný hrad
Všechny fotografie: Vladislava Dejmková

Český Šternberk - tak trochu jiný hrad

18. 8. 2022

Na hrad Český Šternberk jsem se poprvé dostala teprve nedávno. A navíc to bylo tak trochu náhodou. Hlídala jsem vnoučata, snacha přišla jeden den domů dříve, a tak jsme se rychle domluvili, že bychom se mohli podívat do Českého Šternberka a jeho okolí.

cestování hrady a zámky Tip na výlet
Hodnocení:
(4.9 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Jejda,zmizela mi věta : fotografie jsou NÁDHERNÉ...
Dana Puchalská
Vlad'ko,děkuju za perfektní a poutavé vyprávění o hradu kde jsem byla mnohokrát. Známí měli o kousek dál chatu.Ano, výstup je víc než náročný. Jednou tam bylo dokonce vystoupení sokolníků. A Sázava??? Ta je opravdu krásná.
Jan Zelenka
Krásné fotky! Hrad je monumentální a krásně zachovalý. znám ho dobře. Když jsem jezdil po Čechách za obchodem, spával jsem v penzionu, který je malý kousek od hradu. Pohled z okna byl nádherný. Velké šlechtické rody udělaly pro svou vlast mnoho dobrého, zejména v 19. století. Jak píše i p. Řeřichová.
Daniela Řeřichová
Vlaďko, popsala jsi to moc hezky a fotky máš, jako vždycky, parádní. Český Šternberk je opravdu pozoruhodný, s panem Zdenkem S. jsme se poznali osobně. V tomto slavném šlechtickém rodě najdeme mnoho osvícených osobností, mecenášů, vědců a především hrdých patriotů. Měli jsme nedaleko chalupu a Č.Š. byl místem našich četných návštěv s hosty. I krajina se Sázavou je kouzelná.
Věra Ježková
Zajímavé vyprávění, hezké fotky. Nikdy jsem tam nebyla, jezdili jsme pouze kolem.
Alena Tollarová
Vlaďko, Český Štertberk mám už léta v hledáčku. Z fotografií impozantního hradu je vidět, že je hezky vysoko a po přečtení Tvého článku je mi jasné, že pokud se tam chci podívat, měla bych si pospíšit. Líbí se mi Tvůj popis výletu s vnoučaty včetně fotografií.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%