Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60
FEJETON: Moje oříšková věštírna
14. 8. 2022Seděl jsem v nádražní restauraci v R. a čekal na vlak do M. Přišourala se postarší příslušnice minoritní části obyvatelstva, a že prej „pánko, dajte pět korun a já vám přečtu z ruky, co vás čeká“. Na nabídku jsem nereflektoval a ona mi naštvaně oznámila: „Ty skončíš špatně, gadžo!“
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
26.2.2023 18:15
Taková věštírna by se mi moc líbila, i kdyby špatně věštila. Její součásti bych nepočítala, ale s chutí pojídala. Každý den by byl od rána krásný.
Soňa Prachfeldová
20.8.2022 07:13
Příjemné usměvavé počteníčko, dívám se na svoji dlaň, to je životních rýh, hádat bych si nenechala. Oříšky jsou lepší.
Zuzana Pivcová
16.8.2022 15:53
Samozřejmě se i v této oblasti objeví řada podvodníků, ale že Cikánky dokáží věštit, to bych úplně nezpochybňovala, bylo tomu tak i dávno v minulosti. Jsou to přírodní národy stejně jako třeba Indiáni a různé domorodé kmeny, které nejsou tak zahlceny materialismem dneška, takže jsou s Vesmírem v těsnějším spojení. Nechám na každém, jestli bude souhlasit nebo se mi vysměje.
Marcela Pivcová
14.8.2022 18:08
Váš fejeton mi připomněl, že jsme jako postpubertální studentky měly na koleji vykládací karty, ze kterých jsme si předpovídaly, co nás v nejbližší době čeká. Předpovědi jsme příliš nevěřily, avšak na výsledky zkoušek jsme si předem raději nevykládaly. Co kdyby... K nějaké "profesionální vykládačce budoucnosti" bych nikdy nešla. Jo, a myslím si, že ona dáma, kterou jste v článku zmiňoval, by dnes místo pětikoruny požadovala rozhodně vyšší částku.
Zdenka Soukupová
14.8.2022 13:42
Tomáši, no to je nápad! Asi to taky zkusím, takhle zdravě se kouknout do budoucna. Díky za radu.
Marie Faldynová
14.8.2022 12:18
Nám recitoval matykář před písemkou: Lepší v klamné naději sníti, před sebou čirou temnotu, než-li budoucnost odhaliti, strašlivou poznati jistotu. Jak říkala moje teta: To dobré ti neuteče a na to špatné nebuď zvědavej.
Eva Kopecká
14.8.2022 09:30
Vím, že některé mé známé kamsi chodí, prý ke kartářce, když se ocitnou na rozcestí. Já jsem nikdy u nikoho nebyla, takže v tomhle směru jsem nepopsaný list. Vždycky se ale ptám, a to necítíš, zda se s ním máš rozejít nebo odejít z práce jinam? To se musíš ptát někoho cizího? Ony ale potřebují asi impuls zvenčí. Jestliže seclocek pro jednu z cest rozhodně, stejně po ní musí jít sám dál.
Názory na tyhle záležitostí se mění případ od případu. Jedna řekne, že z ní baba vytáhla nejen prachy, ale i rozumy, druhá řekne, že o ní naopak vše věděla z minulosti. Jak říkali v Chalupářích ohledně Slávečkova potomka a důvodu ke svatbě.....až se to stane,pak to bude pravda.....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA