Úvodní foto: Věra Ježková
Trhák
13. 8. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Křapová
13.8.2022 13:36
Najít dobrý poutavý titulek je opravdu oříšek. Až moc dobře to také vím :-) Nyní zrovna řeším, jak nazvat svou novou budoucí pohádkovou knížku. A po přečtení článku a vašich komentářů mne něco napadlo. Zeptám se na "bábovkovém" chatu :-)
Irena Mertová
13.8.2022 13:15
Jako Eva M. :-). Podle nadpisu mnohdy poznám i autora - např. skoro vždy uhodnu na Neviditelném psu, který článek je od Astona.
Eva Mužíková
13.8.2022 12:20
Ano, nad nad nadpisy svých textů přemýšlím. Snažím se, aby spolu s úvodní fotografií zaujal. Někdy se to nepodařilo, ale díky za každého čtenáře.
Daniela Řeřichová
13.8.2022 12:04
Nadpis je pro článek (knihu, film aj…) vždy velmi důležitý. Titulek prodává odjakživa, ať šlo o Shakespeara nebo M. Formana. Pracovala jsem v odborných redakcích, a i tam byla volba titulku významnou součástí editovaných textů. V dnešním mediálním světě má většinou hlavní slovo copywriter; existuje mnoho sofistikovaných pravidel pro tvorbu titulků. Mezi hlavní patří schopnost zaujmout čtenáře v několika desetinách vteřiny. Dle statistik si titulek přečte v průměru 5x více lidí, než zbytek textu.
Osobně mě vymýšlení titulků moc nebaví a velmi oceňuji originální nadpisy snímků některých autorů FD. :-)
Jan Zelenka
13.8.2022 10:46
Přiznám se, že jsem o tomto tématu dříve příliš nepřemýšlel. Ale je starou pravdou, že titulek musí zaujmout. Na webu často titulky nemají s obsahem článků mnoho společného. Ale když mne naláká titulek, tak si většinou ten článek už přečtu. Budu muset o tom víc přemýšlet. Výstižně jsi to, Věrko, napsala.
Anna Potůčková
13.8.2022 10:06
Jak kdy Věrko. Někdy mě napadne hned, jindy přemýšlím hodně a jsou i takové, které nadpis měly ale po dokončeném článku jsem nadpis vyměnila
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA