Všechny fotografie z rodinného archivu Jana Zelenky
Příběhy naší rodiny: O třebenické babičce
12. 8. 2022Mít dědečka a babičku je docela normální. Na tom není nic divného. Dědečka i babičku měl, nebo ještě má každý. Dokonce ve dvojím vydání. Moji třebeničtí prarodiče byli bohužel jen v jednom vydání. Jako dítě jsem to vždycky cítil jako křivdu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Koldová
13.8.2022 00:30
Moc pěkné vzpomínání i dobové fotografie.Já jsem si bohužel neužila ani babičku,ani dědečka.Mé mamince byly 3 roky,když její maminka zemřela a její tatínek,tedy můj dědeček odešel po první světové válce za prací za moře ,tam se znovu oženil a mamince zbyla jen jedna,taky dobová,fotografie.Mého manžela naopak vychovávala babička s dědečkem,maminka ho měla za svobodna a musela do světa za prací.No a moje pravnoučata mají sice dědečky jen dva,ale babiček více a to vlastní i nevlastní,jednu nevlastní dokonce až z Vietnamu,protože tchán mé vnučky po útlumu Aerolinií u nás odešel létat do Vietnamu a tam se jako rozvedený znovu oženil.
Jan Zelenka
12.8.2022 21:22
Paní Šimková, napište také svou vzpomínku, rád si ji přečtu. Taková ohlédnutí jsou sice trochu nostalgická, ale příjemná.
Jan Zelenka
12.8.2022 21:18
Ještě jednou vám moc děkuji za příjemné ohlasy. V tomto tématu je zde hodně hezkých článků. Jsem zvědavý na další rodinné vzpomínky.
Květa Řičánková
12.8.2022 20:30
Když jsem se narodila měla jsem prababičku a babičku, dva pradědečky a 2 dědečky. Tatínkovi maminka zemřela když mu bylo 14 let, jeho otec se dožil 81 roků. Prababičku a pradědu- rodiče babičky si nepamatuji byly mi 3 roky když zemřeli. Babička a prý i její maminka byla moc hodná a velmi pracovitá, měli jsme ji moc rádi. Dožila se i s dědou mých dětí. Druhý praděda se dožil 95 let a na toho už si pamatuji.
Hana Šimková
12.8.2022 20:23
Já jsem měla úžasného dědečka, který uměl krásně vyprávět Měl velkou zahradu, kde pěstoval snad úplně všechno a staral se také o včely. Moc rádi jsme s bratrem vykusovali voštiny, ale na včely jsem měla bohužel alergii a tak jsem se jim musela vyhýbat. O dědečkovi by se toho mohlo napsat opravdu hodně a možná, že to ještě zkusím. Pane Zelenko o babičce píšete velice láskyplně a je vidět, že jste člověk s velkým srdcem.. Bohužel už se moc takové babičky a dědečkové nerodí.
Jana Šenbergerová
12.8.2022 19:07
Moc hezké vzpomínání. V naší rodině jsou babičky dlouhověké, až na moji maminku, a dědečkové všichni krátkověcí. Moje vnoučata mají jen jednu babičku a ta je moc ráda, že je má. :-)
Daniela Řeřichová
12.8.2022 16:23
Citlivě napsaný článek vhodně doplněný dobovými fotografiemi. Měla jsem štěstí na velikou rodinu včetně prarodičů z obou stran a láskyplné dětství. Přestože každá babička pocházela z jiného prostředí, společná byla vzdělanost, k níž nás také vedly. Žádná už nenosila šátek. Dědečkové byli sice vážnější, také oba městští, ale nezkazili žádnou legraci.
Marie Ženatová
12.8.2022 14:44
Díky za hezký článek. Moje hodná, laskavá a milá babička měla na hlavě neustále šátek, ale v neděli byl jen ten nejlepší - sváteční. Velmi ráda na ni i dědečka vzpomínám*
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA