Všechny fotografie: Alena Tollarová
Tip na výlet: Křišťálový chrám v Kunraticích u Cvikova
7. 8. 2022Kunratice u Cvikova, ležící v rekreační i sklářské oblasti, jsou čím dál tím známější díky působení uměleckého skláře Jiřího Pačinka. Ten se narodil v roce 1972 v Litoměřicích a při jednom ze školních výletů navštívil zdejší sklárnu. Tak mu učarovala, že se sklo stalo jeho osudem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Hašková
7.8.2022 13:36
To je krása. Psala jsi na chatu, že se tam znovu chystáš a vypíšeš termín. Bývala bych se ráda k tobě přidala.
Blanka Lazarová
7.8.2022 10:52
Álo, to je fakt úžasné. Skláři, to jsou machři. A to propojení s kostelem .... A tvoje fotky taky moc hezké. Dík, být to blíž, zítra jedu. :-)
Vladislava Dejmková
7.8.2022 10:35
Zajímavá reportáž s krásnými fotografiemi. Sklo v rukou umělců má své kouzlo.
Alena Švancarová
7.8.2022 10:32
Zajímavý článek a moc hezká díla na fotkách.Moc se mi líbí TRNOVÁ KORUNA.
Anna Potůčková
7.8.2022 09:53
Ali moc hezký článek, ale ještě hezčí fotky výrobků ze skla. Člověk žasne, co vše se dá ze skla vyrobit. Jsou to velká umělecká díla velkého umělce!
Věra Ježková
7.8.2022 08:49
Paráda. Sklo mám moc ráda, s přítelem jsem byla na exkurzi v několika sklárnách.
Daniela Řeřichová
7.8.2022 08:28
Alenko, až se tají dech. Děkuji za nádherné fotky a za sdílení mimořádné tvorby mimořádného umělce.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA