Ilustrační foto: Ingimage
Nedělej pořád binec! Neshody kvůli nepořádku jsou mezi partnery časté
13. 8. 2022Neumytý hrnek, pohozené oblečení či nevytřená podlaha dovedou zničit i velkou lásku. Rozdílné pohledy na to, co je pořádek, jsou jedním z nejčastějších příčin hádek v manželství. A mnohdy i důvodem, proč je slibně vyvíjející se vztah rázně předem rázně ukončen.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
13.8.2022 16:35
"Ať má člověk problém s tím, že uklízí příliš moc nebo příliš málo, je dobré navázat vnitřní spojenectví", nikoliv s druhým, ale hlavně sám se sebou, aby si uvědomil, proč to či ono vlastně dělá. Dokud jsem dělala vše proto, aby všichni kolem mě byli spokojení, tak spokojení byli. Nespokojená jsem byla pouze já, ale jen do té doby, kdy jsem si uvědomila vlastní hodnotu. Dnes vše co dělám, dělám s láskou a jsem spokojená nejen já, ale i mé nejbližší okolí. Nikoho neprudím a když chce někdo prudit mě, je to jeho volba, která kolem mě propluje jako lehký vánek :-)
Jitka Hašková
13.8.2022 16:14
Vyčítat manželovi nepořádek bylo k ničemu. Alespoň, že dokázal, aby v obýváku bylo ve urovnané. Jeho zásadou bylo, že uklízet se má, až když se smetí nosí ven z bytu.
Eva Kopecká
13.8.2022 14:46
Ano i tohle téma je pro soužití dvou hodně důležité. Pro mě byl docela rozčarováním pokus o známost po padesátce. Znali jsme se od dětství, náhodou se opět potkali. Ani jsem nevěděla jak, najednou u mě bydlel.Trochu mě to překvapilo, byla jsem ženská, kterou bavila její práce a měla jsem i dost volnočasových aktivit. I on byl docela vytížený. Najednou mi někdo ukrojil z mého prostoru doma, z mého soukromí, pohodlí, navrhoval vylepšení, o která jsem nestála, v bytě jsem bydlela krátce a dvě místnosti měla zařízeny nově, třetí mi vyhovuje, nábytek byl na míru z konce 90 tých let. Když vám někdo nový začne mluvit do toho, že se natáhnete s knížkou, že se vidíte s dětmi o všední den, že jste zase pryč, že myjete podlahu, když on je doma, že chcete koukat na něco jiného, než on, že jste neumyla nádobí ihned po večeři .... jenomže když nemáte od něj jediný den volna a sejdete se doma hned po práci,prostě nemáte prostor na nic, ani kdy bez něj vyluxovat. Do jeho velkého domu, kde bylo perfektně uklizeno, se jezdilo pouze ojediněle a na nic jsem tam nemohla ani sáhnout. Tam vládl řád stylu nesmí se s ničím hnout. Takže to skončilo, ani jeden jsme nebyli ochotni ke kompromisu. Nebudu se přizpůsobovat novému člověku, ustupovat a měnit svoje zvyky. Myslím, že dva, co spolu žijí dlouho, jsou tak zaběhnutí, že se spíš domluví. Ženy by měly být rády, že manžel je občas někam vytáhne a nelpět na precizním úklidu. Muži by se neměli jen povalovat u televize, ale občas jít kamkoli, za kamarády, na kolo, do dílny, na výstavu, a ženě dopřát pokec se známými ze školy nebo divadlo s kamarádkou. Děti odrostlé, lze být trochu pozměnit a mít pohodlí u své televize ve svém pokoji. A užít si ty roky volna bez dětí a bez starostí o staré rodiče. Hádat se na svá stará kolena o úklid... na to myslim je škoda času.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA