Ilustrační foto: Pixabay
Hrátky s češtinou: Zábavné přechylování
1. 8. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
2.8.2022 10:11
Škoda, že mám přestávku ve čtení v penzionu, hned bych jim to tam přečetla. Je to vtipné a hezké. Věrko, jsi studnice prima nápadů.
Dana Puchalská
2.8.2022 09:51
Věrko,děkuju. Krásně jsem se pobavila. Z hlavy se mi kouří -verše mozek souží....
Martina Růžičková
1.8.2022 20:33
Věro, to byl senzační nápad! Je mi moc líto, že ze sebe nedokážu vyždímat taky aspoň jeden veršík, který bych sem mohla přidat. Ale bavím se moc! :-D
Hana Šimková
1.8.2022 20:05
Chameleon s chamelení. koukaj jak se mouchy žení .Masař si vzal masařku, však neviděl plácačku. Chmaleni barvu změní, bože , to je nadělení.
Marcela Pivcová
1.8.2022 19:52
Posílám pár dalších příspěvků - Za pardálem pardálice cestovala za hranice. Řek´loskuták loskutačce: pojď se houpat na houpačce! Jaguár zve jaguárku: chceš být fit? tak pojď do parku, budem běhat celý den jak klokanka s klokanem. Agama a agamák koupili si tuzemák.
Jana Šenbergerová
1.8.2022 18:51
Lev a levice žijí spolu v Africe.* Nosorožec s nosorožkou chlubili se bosou nožkou.* Hroch a hroška vyděsili pana Proška.* Hyen s hyenou se spouští, běhají za sebou pouští.* Aligátor s aligátorkou mají spolu chvilku horkou.* Hlemýžď se svou hlemýždicí šinou si to po silnici.* Rys měl rysku v merku, teď honí veverku. Veverka a veverčák nenechají to jen tak.* Veš ani vešáka pleš vůbec neláká.* Bleška v kožichu na věšáku sní svůj lásky sen o blešáku.* Potkan a potkanka zplodili potkánka, ten jejich potkánek, oplodnil moc potkanek.* Svině a sviňák koupili papiňák.* Lenochod na lenochodku čekal marně celou hoďku. Než se k němu dopravila, už s ním dávno jiná byla.* Věrko, všechno jsem hodila za hlavu, měla jsem dobrou zábavu. :-)
Anna Potůčková
1.8.2022 18:50
Ježek a ježice pichlavé mají bodlinky, těmi by propíchli i mé staré holínky
Zdenka Soukupová
1.8.2022 17:55
Honzo, zkusím toho moucha: ten mouch a ta moucha, sedli na koloucha. Kolouch říká koloušce: co to mám tam na nožce?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA