Herečka, ale také vynálezkyně Hedy Lamarr. FOTO: commons.wikimedia, volné dílo
O mužském a ženském mozku
2. 8. 2022Že mužský a ženský mozek fungují v obyčejném životě jinak, s tím máme asi každý své zkušenosti, i když renomovaní vědci tvrdí, že mozek je jen jeden a žádné rozdělení na mužský nebo ženský neexistuje.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Hošková
9.10.2022 07:26
Pane Racku, sdělte nám, prosím, co jste vynalezl vy, tedy kromě poučky, že žena vymýšlí blbosti, když nemá co dělat...zajisté si to rádi všichni přečteme a oceníme vás !
Dalibor Polanský
22.8.2022 23:22
Alan &Barabara Paesovi: Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách. :)
Danuše D'Engeli
15.8.2022 17:35
Věřím, že každý člověk je něčím v životě vyjímečný. Záleží na každém, kolik porozumí svému talentu a rozvine jej. Je jedno, zda je to žena či muž.
Nesouhlasím s mnohými výroky, které se mezi lidmi ujaly.." Dlouhé vlasy, krátký rozum.." například nesouhlasím ani s výrokem "Vím, že nevím.."
Přeji každému, aby ze sebe dostal to podstatné, ale se srdcem na dlani.
Děkuji.
Jana Hošková
5.8.2022 21:33
Ještě k panu Vrbovi: nechte na pokoji chudáka Gretku, zřejmě za ní někdo stojí, kdo ji do toho všeho strká...aspoň tak si to myslím já.
Jana Hošková
5.8.2022 21:28
Díky za příspěvky ! Tedy ne že bych to chtěla zlehčovat, když já sama jsem nic nevynalezla. Naopak - obdivuji všechny ty chytré a nadané lidi, ať už je to žena či muž. Jen se mi chce dodat třeba k té Hedy, že nikdy nevíme a nebudeme vědět všechno. Ví se o ní, že nadaná rozhodně prý technicky byla, a to po svém otci (tvrdí se, že inteligence i různá nadání se dědí většinou po otcích). Hedy se svým přítelem vynalezli i věci, kterých využila armáda a spousta z těch věcí byla prý pochopitelně tajných. Kdoví, čím vším Hedy vlastně byla...to se můžeme jen domnívat. Tutovka asi je jen to, že měla 6 manželů a s velkou pravděpodobností i řadu milenců. Svého zjevu využila tedy po všech stránkách ! :-)) A to všechno je mi fuk, hlavně že mi funguje ta wifina ! :-))
Petr Adámek
3.8.2022 09:38
Každý jsme jiný a samozřejmě existuje hodně technicky nadaných žen, před nimiž smekám. Nicméně se domnívám, že STATISTICKY inklinují například k matematice více muži (chlapci) než ženy (dívky).
Za toto tvrzení musel v USA rezignovat tuším děkan jedné vysoké školy, což považuji za hrozné.
Soňa Prachfeldová
3.8.2022 07:20
Svět ženy a svět muže i přes rovnoprávnost, zdá se mi dost odlišný a tím i zajímavý. Jsou záležitostí, kde je ten, či onen nezastupitelný. To, že ženám to pálí, je přece známo a někteří muži to nevydýchají. Ať žijí chytré ženy i muži, kteří vynalezli a vynalézají věci, které jsou obdivuhodné a usnadňují život.
Zuzana Pivcová
2.8.2022 16:54
I když je článek o Hedy Lamarr coby vynálezkyni, dovoluji si jen připomenout, že jako herečka se objevila ve filmu režiséra Gustava Machatého z roku 1932 "Extase". Jednalo se tehdy o velmi kontroverzní film, v němž byla poprvé v historii kinematografie předvedena na filmovém plátně nahota. Z našich tehdejších hereček si na to žádná netroufla. Film byl ale uváděn i v jiných verzích.
Hana Řezáčová
2.8.2022 14:41
Jo jo, bez žen by nebylo nic ... Co nestihly vynalézt, tak na to si porodily muže, které piplaly, a ti pak, do dospělosti vypiplaní, z dlouhé chvíle taky leccos vymysleli :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA