Ulrika von Levetzow. FOTO: commons.wikimedia, volné dílo
Tip na výlet: Za Ulrikou von Levetzow
1. 8. 2022Malebné městečko Třebívlice se nachází v Českém středohoří. První zmínka pochází z roku 1318. Barokní zámek byl zbořen a nahrazen zámkem klasicistním. V současné době zámek slouží jako škola pro děti.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Hošková
7.9.2022 09:02
Moc hezké, Soňo ! Škoda, že jsem nemohla také navštívit Třebívlice, byla jsem pouze v Třebenicích.
Eva Mužíková
5.8.2022 11:39
Ahoj Soni, článek jsem otevřela až dnes, nejsem doma na počítači. Ráda jsem na čerpala další informace a potěšila se fotkami. Kravičky nemají chybu. Hezký den. Bertice
Jana Jurečková
3.8.2022 17:02
Fotky jsou nádherné, hlavně ty brýle, potvůrky, tak si tam hoví. Ale hlavně, že se našly. Vždycky tiše závidím těm, co si žili na zámcích. Děkuji moc za vyprávění
Marie Měchurová
3.8.2022 12:46
Třebívlice jsou jistě zajímavé, stejně jako celé České středohoří. Jsou na seznamu budoucích výletů. Hezké čtení i fotky.
Daniela Řeřichová
2.8.2022 22:15
Hezký poznávací článek a fotografie s popisky. Díky za připomenutí osobnosti Ulriky von Levetzow, která je bohužel širokou veřejností vnímána především jako mladičká milenka básníka J. W. G. , což celý život odmítala.
Jednalo se o mimořádně vzdělanou, altruisticky zaměřenou ženu, která byla mj. podporovatelkou Českého, dnes Národního muzea, kterému věnovala i část dědictví po své matce.
Jan Zelenka
2.8.2022 18:49
Velká omluva. Ten poslední komentář je můj. Zapomněl jsem Věrku odhlásit.
Věra Ježková
2.8.2022 18:47
Ten kraj znám důvěrně již od dětství. Otec pochází z Třebenic a matka ze sousední Lkáně. A dosud tam žije sestřenka. Ale v třebívlickém muzeu jsem bohužel ještě nebyl. Třebenice poznala už i Věrka. Příjemný článek,, Soňo.
Dana Puchalská
2.8.2022 17:22
Soni, děkuju Ti krásný výlet do krajiny,kterou moc neznám. A fotky jsou úžasné.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA