Autorka článku s bratrem. FOTO: Z archivu Libuše Münsterové
Příběh naší rodiny
31. 7. 2022Živnost, kterou jsme provozovali, byla psána na maminku. Tatínek dojížděl do textilní továrny do Brněnce a do všech dotazníků o povolání otce jsme psali - plánovač.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
14.8.2022 22:04
Zajímavá vzpomínka. Drobných podnikatelů bylo tehdy hodně a rok 1948 je zařadil do zvláštní kategorie lidí a většinou připravil o živnost. My jsme sice žádnou živnost neměli, otec pracoval jako poštmistr, ale i v naší vsi jsme znali několik podobných případů.
Soňa Prachfeldová
2.8.2022 19:22
Takové byly časy minulé, kdy se zlikvidovalo mnoho živnostníků. I moje babička takto skončila . Zabrali jí konzum, do baráku ji nastěhovali nájemníky a začala nepěkná éra. Hezká vzpomínka na mládí.
Martina Růžičková
1.8.2022 20:53
Pěkný vzpomínkový článek. Škoda, že se nezachovala fotografie některého z malovaných polštářů.
Zuzana Pivcová
1.8.2022 15:17
Ten předposlední odstavec jako kdyby byl ušit na našeho tatínka, včetně toho označení v úvozovkách. Děkuji za zajímavou vzpomínku.
Naděžda Špásová
1.8.2022 11:07
Já jsem se narodila po válce a žila jsem na vesnici. Libuško, nespravedlnosti se děly, dějí a dít budou a možná ještě horší. Hezká vzpomínka.
Daniela Řeřichová
31.7.2022 21:55
To je silný příběh, díky za Vaši vzpomínku na nelehké časy, které prožila Vaše rodina .
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA