Příběh naší rodiny
Autorka článku s bratrem. FOTO: Z archivu Libuše Münsterové

Příběh naší rodiny

31. 7. 2022

Živnost, kterou jsme provozovali, byla psána na maminku. Tatínek dojížděl do textilní továrny do Brněnce a do všech dotazníků o povolání otce jsme psali - plánovač.

Příběhy naší rodiny vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Zajímavá vzpomínka. Drobných podnikatelů bylo tehdy hodně a rok 1948 je zařadil do zvláštní kategorie lidí a většinou připravil o živnost. My jsme sice žádnou živnost neměli, otec pracoval jako poštmistr, ale i v naší vsi jsme znali několik podobných případů.
Soňa Prachfeldová
Takové byly časy minulé, kdy se zlikvidovalo mnoho živnostníků. I moje babička takto skončila . Zabrali jí konzum, do baráku ji nastěhovali nájemníky a začala nepěkná éra. Hezká vzpomínka na mládí.
Martina Růžičková
Pěkný vzpomínkový článek. Škoda, že se nezachovala fotografie některého z malovaných polštářů.
František Matoušek
Hezký článeček o mládí pisatelky a bohužel (viz. závěr) pravdivý.
Zuzana Pivcová
Ten předposlední odstavec jako kdyby byl ušit na našeho tatínka, včetně toho označení v úvozovkách. Děkuji za zajímavou vzpomínku.
Naděžda Špásová
Já jsem se narodila po válce a žila jsem na vesnici. Libuško, nespravedlnosti se děly, dějí a dít budou a možná ještě horší. Hezká vzpomínka.
Marie Ženatová
Milá Libuško, díky moc za velmi zajímavou vzpomínku*
VANDA Blaškovič
Daniela Řeřichová
To je silný příběh, díky za Vaši vzpomínku na nelehké časy, které prožila Vaše rodina .
Libor Farský
Libuško, kouzelné !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%