Ilustrační foto: Pexels
Marcela (58 let): Snaha najít partnera mi málem zničila život
3. 8. 2022Neustále jsem četla o tom, jak se lidé ve věku po padesátce seznamují, zamilovávají se, užívají si život. Prohlížela jsem si seznamky a žasla jsem, kolik inzerátů tam mají padesátníci, šedesátníci a starší. Lidé, kteří se snažili žít, zatímco já seděla u televize vedle manžela, který se mnou nemluvil.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Josef Borecký
6.10.2022 06:26
Měl bych společný dojem s jejím mužem že paní kapek hráblo.
Asi čte hodně časopisů pro ženy...
Hana Štěpánková
11.9.2022 22:47
Paní Marcelo.
, věnujte se už jen rodině an vnoučatům. To Vás naplní. Partnerský vztah už pro Vás v našem věku není.
Jitka Caklová
7.8.2022 21:52
Pane Berko, "nějaká žena" vás nenapadla a pokud moje upozornění 5.8.2022 10:16 vnímáte jako napadení, zřejmě k tomu máte důvod. Že "pijete vodu a kážete víno" jste napsal vy, ne já. Zřejmě víte, o čem to je, jinak by vás ani nenapadlo to "někomu" podsouvat :-)
Jindřich Berka
7.8.2022 09:16
Pane Vrba děkuji. Já tam psal v domnění, že to píšu o tom kamarádovi. Vymazal jsem to nedorozumění. Ještě mi to zkontrolujte, ať mě nějaká žena opět nenapadne, že piji vodu a káži víno. Děkuji Jindra.
Dana Divišová
6.8.2022 20:19
Paní Eva Novotná to cítí stejně jako já. Vzhledem k tomu, že za měsíc máme s manželem 50 společných let, musím říct, že si neumím představit jednání paní Marcely. Spíš bych řekla, že by měla chyby hledat i u sebe. Vztah se musí udržovat. Můj muž je taky nejraději doma. Respektuji to a dovolené, výlety, divadlo či kino trávím s kamarádkama. Můj muž čeká doma až se vrátím a je spokojený. Vím, že mne má rád, i když mi to denně neříká. Milujeme své děti a svá vnoučata. Víme, co od sebe můžeme očekávat, kdo má jaké zdravotní problémy a hlavně se na sebe můžeme navzájem spolehnout. Tak už to v letitých manželstvích bývá.
Martin Vrba
6.8.2022 10:35
Pane Berko, už jsem si z Vás taky dělal pro stejnou věc srandu, toto máte na svých stránkách uživatele: "Pokud máš zájem, tak se ozvi. Rozhoduje osobní setkání. Jsem rozvedený s vlastním bytem. Sportuji, chodím pio horách. Může být moře, rybník, hudba i tanec,. JINNDŘICH BERKA". To jste nepsal někam na seznamky pro nějakého kamaráda, ale na svou stránku, kde každý píše něco o sobě nebo co má rád, co ho charakterizuje. Tak sebou "nemrskejte", klikněte si sám na své jméno a uvidíte, že máme pravdu. Nepomáhejte druhým, protože pomoc potřebujete asi více sám a ve snaze pomáhat by se Vám mohl podařit pravý opak. Taky nic ve zlém, mějte se pěkně a hlavně si to tam opravte - nebo nechte opravit, jinak by se vám mohlo podařit ulovit nějakou ženu, která by k Vám zahořela podle toho inzerátu velkou láskou a rozbila ten váš krásný vztah. :)
Jindřich Berka
6.8.2022 09:04
Dobrý den paní Caklová, já nemám ve zvyku na někoho útočit. Sděluji pouze svůj pohled a stejně respektuji názor toho druhého. Nemusím za každou cenu prosadit svůj názor. Svými zkušenostmi a selským rozumem se pouze snažím lidem pomoci. Zdá se mi, že možná někteří lidé jsou zatrpklí, nedaří se jim, jak by chtěli a tak se navzájem provokují. Na seznamku jsem zde dal svého stejně starého kamaráda nikoliv svou osobu!!! Já jsem doma spokojen a nikoho nehledám. To jste vedle, ale použila jste to v boji o nic? Ten můj kamarád byl nešťastný. Dvakrát rozvedený. Na seznamkách se mu nedařilo, tak jsem si myslel, že tady jsou ženy zralé, rozumné, ale opět nic. Nakonec to dopadlo jako v pohádce. O patro níž učí kolegyně, která se v 58 letech před dvěma roky rozvedla. Dal jsem je dohromady. On má 68, ale vypadá opravdu o deset let méně. Sama byla překvapená. Sedli si a právě se vrátili z dovolené v zahraničí a v neděli jedou na další 14 dní dovolenou, tentokrát tuzemskou. Její kolegyně , na ní poznaly, že jakoby zkrásněla. Odhodila strohý oděv, více se směje a je spokojená. On také září. Konečně našel ženu, která ví co chce, a s kterou je mu dobře. Zejména proto tady píši. Neumím závidět a moc lidem přeji. Hezký den i Vám přeji a nic ve zlém. Jindra
Dušan Brabec
5.8.2022 10:34
Najít partnera pro život, s nímž se dopracujeme ke společnému souznění, tj. budeme žít spolu a ne vedle sebe, je dost o zkušenostech, umění i štěstí. Rozhodně tomuto cíli pomůže prožitek více vztahů v období mládí. Tím nemyslím promiskuita, ale poznání více partenrů opačného pohlaví, než se člověk rozhodne s vyvoleným či vyvolenou uzavřít sňatek. Mně se dokonalé šťastné soužití podařilo až napodruhé, ale opravdu to stálo za to. Bohužel píši minulý čas, protože zasáhl surově osud a ovdověl jsem. Snažím se však aktivně žít dále, ale přeci jen k dokonalému štěstí patří, když jsou zážitky sdílené. A to je vlastně jediné, co mně aktuálně chybí. A nějak se nedaří tento "oříšek" rozlousknout...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA