Ilustrační foto: Pixabay
Pravda bývá občas děvka prodejná
22. 7. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Kollinová
22.7.2022 15:12
Přiznávám se, že s přibývajícím věkem začínám postupně rezignovat na dohledání pravdy nebo odhalení lží nejen ve veřejném, ale i soukromém životě.
Soňa Prachfeldová
22.7.2022 15:06
Pravda začíná u maličkosti, jenže bývá udušena snad hned v zárodku. Svět se nikdy nedokáže domluvit a vládci nastavuji takový režim, který potřebují,aby si mohli dělat co oni chtějí. Lidstvo jako takové, bude pořád zmítáno bouřemi a nejistotou. Už je vytvořen takový systém, který si o pravdě může nechat jen zdát. Leda, že by se stal zázrak a všichni se změnili k lepšímu. Moje pravda také není jediná a mocí, ani silou, ani penězi s ní neuspěji. Tak zůstává se mnou a vím že moje svědomí je čisté. Bezvadná úvaha, díky.
Soňa Prachfeldová
Pravda začíná u maličkosti, jenže bývá udušena snad hned v zárodku. Svět se nikdy nedokáže domluvit a vládci nastavuji takový režim, který potřebují,aby si mohli dělat co oni chtějí. Lidstvo jako takové, bude pořád zmítáno bouřemi a nejistotou. Už je vytvořen takový systém, který si o pravdě může nechat jen zdát. Leda, že by se stal zázrak a všichni se změnili k lepšímu. Moje pravda také není jediná a mocí, ani silou, ani penězi s ní neuspěji. Tak zůstává se mnou a vím že moje svědomí je čisté. Bezvadná úvaha, díky.
Soňa Prachfeldová
Jitka Caklová
22.7.2022 14:41
Jak se mohu se sousedem domluvit, která pravda má zvítězit. Jeho plevel mi vadí, protože se šíří kořeny i semeny, což je pravda, a on má pravdu v tom, že je to jeho pozemek a může na něm mít, co chce. Já vím, je to maličkost a když se s ním začnu hádat, nebude trvat dlouho, a začnou lítat kameny. K němu se přidají jeho příznivci, ke mně moji a je z toho vzbouření na vsi. Tak jsem zticha, s vidinou, že nebudu mít revma :-) :-)
Jana Jurečková
22.7.2022 14:33
Je demokracie a každý může vyjádřit svůj názor. Výsledek je katastrofální, zahlcená média, internet atd. Normální člověk hledá informace a všichni se snaží napsat tu svoji pravdu, někdy se nedozví vůbec nic, jen ho začne ukrutně bolet hlava. To je můj případ. Moc děkuji za hezký článek.
Zdenka Soukupová
22.7.2022 13:36
Kéž by se lidé někdy dokázali domluvit, která pravda má zvítězit. To je asi úkol pro pro Boha. Ale vlastně pro kterého? Různé národy mají různé bohy, ani ti se asi moc nedokážou domluvit. Zkrátka je to marný, je to marný, je to marný....
Jitka Caklová
22.7.2022 12:53
Každý jen tu svou má za jedinou :-) Co se od doby Mistra Jana Husa změnilo?, vůbec nic. Někdo hledá pravdu u katolické církve, druhý u komunistů, třetí u pana Babiše, čtvrtý u prezidenta Zemana........ a pak "babo raď", když každý žil a dosud žije v té pravdě, ve které mu bylo a "zatím" je, dobře. Žijeme v Nové Zemi, což někteří zatím nezaznamenali a nevědí, že poukazováním na nedostatky druhých, odhalujeme nedostatky své. TV a další sdělovací prostředky, tedy krom Country radia, už dva a půl roku pro mě neexistují. Stačí, když "důležité" informace mi referuje manžel. A co se týká pravdy, tak dnes ráno jsem bez rukavic škubala kopřivy, které mi skrz plot od souseda lezou do okurek. Ruce mám v jednom ohni a jestli je pravda, že kyselina mravenčí je v kopřivách a je to prevence proti revma, tak je to pravda nad zlato. :-) :-) :-)
Zdenka Jírová
22.7.2022 12:16
Pane Zelenka, napsal jste to opravdu pravdivě. Pod "tuto pravdu" se mohu také podepsat. Jsem už dost dlouho na světě, abych poznala, že za vším jsou hlavně peníze a " světská sláva", i když ta je pomíjivá, kdo je dnes oslavován, bude zítra kamenován. Jen zlato neztrácí svou moc. Takže i ti "kamenovaní" se ve skrytu smějí, protože zlato jim i přes nelibost davu, zůstalo.
Jan Zelenka
22.7.2022 12:13
Pane Vrbo, díky za doplnění. Heslo - Pravda vítězi - s krátkým i, je zřejmě nejpřesnější výklad tohoto pojmu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA