Moje cesta do Oděsy
Všechny fotografie: Helena Přibilová

Moje cesta do Oděsy

23. 7. 2022

Tato cesta se konala v srpnu 2014 a jedním z jejích cílů bylo seznámit našeho synovce Martina a neteř Elišku se světem, který vzhledem ke svému věku nemohli poznat.

Cestopisy Heleny Přibilové cestování Ukrajina
Hodnocení:
(5.1 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Paní Heleno, nádherné cestování, jen obdivuji co vše jste viděla a zažila. Krása, jen kdyby lidstvo bylo normální pro zachování života - doufám.
Alena Tollarová
Paní Heleno, s Vámi je radost cestovat, i když jen virtuálně. Děkuji za postřehy i fotografie z míst, o kterých vím jen pramálo.
Marie Hrádková
Dobrý den, paní Jakubcová, v Rusku Vás taky šokovalo když místní obyvatelé pokládali květiny k sochám masových vrahů Lenina a Stalina?
Jana Šenbergerová
Díky za přiblížení míst, která už nenavštívím. Je mi moc sympatické, že i místa smutku mohou vypadat tak vesele. U nás je činí veselejšími alespoň barevné květiny.
Daniela Řeřichová
Paní Heleno, jsem fanoušek Vašich cestopisů. Díky Vašim erudovaným článkům jsem se již mockrát podívala do míst, kam se in natura nedostanu. Na Ukrajině jsem byla jen jednou, ale v Rusku několikrát. Třicet let jsem redigovala divadelní hry včetně ruských a skrze autory i osobně poznala zemi, kde „zítra již znamená včera“. Obdivuji ruský balet, hudbu, literaturu, film, divadlo, má snacha je poloviční Ruska. A také se zabývám historií. Proto se obávám, že cesta k míru bude složitá, ruský agresor se jen tak nevzdá.
Martina Růžičková
Velice děkuji za zajímavé čtení i fotografie.
Jan Zelenka
Viděli jste toho ze světa skutečně hodně. Ale nacista Bandera je stále na Ukrajině uctíván a pochybný pluk Azov nosí na svých uniformách nacistické symboly. To je bohužel skutečnost. Tím vůbec nechci snižovat odpor Ukrajinců proti ruské agresi.
Vladimír Mrázek
Velmi zajímavý článek. Velký počet Ukrajinců mimo svoji zemi (již před 10 lety) ale nepovažuji za faktor hrdinského odporu, ale důsledek katastrofální hospodářské situace vinou permanentního boje klik "demokratických sil" o moc od vzniku samostatnosti (1991).
Věra Ježková
Děkuji vám za zajímavý článek. Coby vystudovaná rusistka o bývalém Rusku a SSSR něco vím, vždy jsem byla rusofil. To, co se nyní děje, proto vnímám velmi bolestně. V SSSR jsem byla prvně jako studentka v roce 1976 (v Moskvě a Leningradu, s výlety). Připomněla jste mi kvas, který tehdy čepovali z cisteren na ulicích. Později jsem navštívila Pobaltí, které jsem si velmi oblíbila – i díky jeho historii.
Vladislava Dejmková
Pozorně a ráda jsem si přečetla tento článek. Moc dékuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%