Všechny fotografie: Julie Vargová
Jeden večer s Martou v jedné části pražské Kampy
16. 7. 2022Co Čech, to muzikant. Říkalo se kdysi. Hudba nás provází od prvního nadechnutí i po posledním vydechnutí. Zatímco v kolébce posloucháme volbu někoho jiného, jak stárneme, další výběr už je jen na nás.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
18.7.2022 16:26
Díky za článek. Oba jsou fantastičtí zpěváci, nehledě k tomu, čím si paní Marta prošla a i Václav Neckář s nemocemi. Mám je oba moc ráda, provázeli mě mým mládím a vlastně dodnes. Hodně zdraví oběma.
Eliška Murasová
17.7.2022 15:33
Vlaďko, parádní článek i fotky. I mé mládí hodně poznamenaly písně Marty. Po přečtení článku jsem si šla pustit "Lampu", ´vždycky mě fascinovalo, jak to zpívala. Musel to být pro tebe neopakovatelný zážitek, díky, že ses podělila.
Jana Šenbergerová
16.7.2022 19:52
Píseň Loudá se půlměsíc je nezapomenutelně spojen s mými tanečními a následnými plesy. Díky za hezký článek i krásné fotografie.
Daniela Řeřichová
16.7.2022 09:48
Musel to být silný zážitek, H. Holišová zpívá nádherně. Já jsem bohužel lístky nesehnala. Marta Kubišová je nejen úžasná zpěvačka, ale také statečná a skromná žena. Těší mě, že jsme ji v rámci festivalu Mene Tekel předali v roce 2015 Cenu Dáma české kultury. S Václavem Neckářem jsem spolupracovala jako dramaturg, když hrál Kocoura v botách. Naposledy jsem byla účastníkem úžasného koncertu Bacily 14. února 2019 v Divadle bez zábradlí. Obdivuhodný je také silný bratrský vztah Jana a V. Neckářů. Díky za osobnosti, které nechaly stopu v našem srdci. :-)
Alena Tollarová
16.7.2022 08:21
Děkuji za tento článek. Jako fanynku obou a Václava Neckáře zvlášť mě potěšil. Viděla jsem fotografie Marty a Vaška na fb fan klubu a mrzí mě, že se na představení nedostanu. Jistě to byl zážitek s nestárnoucími písničkami.
Blanka Lazarová
16.7.2022 07:49
Kdysi bylo Golden Kids v Brně. Moc pěkný koncert. Martu i Vaška mám moc ráda dodnes. A Hanku Holišovou jsem viděla jako Edith Piaf v Brně u Mrštíků. Silný zážitek plný emocí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA