Za minutu 12. aneb "Jak člověk myslí, takový je"
FOTO: autorka

Za minutu 12. aneb "Jak člověk myslí, takový je"

15. 7. 2022

Tato rada, pokud zaseje v mysli kořínky, stává se dle mého názoru nebezpečnou pro lidskou tvořivost...

Nikdy se neřídím rčením za pět minut dvanáct či za minutu dvanáct. Evokuje to v mysli zátarasu našich možností. Naše Duše může být neustále mladá a její možností jsou "nekonečné" ve všech různorodých směrech našich životů.

Člověk nemusí své nápady uskutečnovat vždy ve jménu světstké slávy, nabízí se zde poslechnout intuici svého Srdce a pro potěšení si plnit svá utajená a letitá přání.

Naše Síla Ducha vychází hlavně ze Srdce, odkud prýští radost, Radost, která je mnohdy otevřena až poté, když je Toto dovoleno....a když to dovolíme my a dáme-li přednost Srdci před rozumem.

Nechť pro nás pro všechny tedy tato úvodní myšlenka neplatí. Člověk může rozkvétat vždy jako květina.

Děkuji a přeji mnoho krásných chvil.

Se srdečným pozdravem.

Danuše

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Danuše, srdce ano, ale já dávám i hodně na intuici a málokdy mi to nevyšlo. JInak hodně věřím na rovnováhu. Dík za tvoje nabídnuté úvahy. :.)
Marie Seitlová
Krásná slova k zamyšlení...
Eliška Murasová
Danuše, souzním s Tvými slovy, vnímám to stejně a děkuji .
Jitka Caklová
Danuško zdravím a děkuji za krásné pohlazení po Duši, kéž by se takto osvícených Duší ozývalo stále více. Vím, není lehké dát přednost citu před rozumem a i Vám přeji mnoho krásných chvil ♥♥♥
Jan Zelenka
Pěkná slova, paní Stočesová. Jen, na rozdíl od vás, zastávám myšlenku, že srdce a rozum musí být v jednotě. Nelze oddělit jedno od druhého a preferovat jen jednu stránku osobnosti.
Soňa Prachfeldová
Tato úvaha přivede člověka k přemýšlení, ano říkat si - za 5 minut dvanáct nejednou přivádí do stresu a pak tělo reaguje všelijak. Mít niternou radost a občas ji umět dát najevo i ostatním, je dar. Jak stárnu, tím více toto chápu a vidím cíle a hodnoty také jinak nežli za mlada. Je to zrání, či zklidnění ? Nevím.
Alena Vávrová
Danuško, také děkuji a též Ti přeji krásné dny! ♥
Anna Potůčková
Článek k zamyšlení. Vše co jsme stihli, vykonali nás posouvá k dalším úkolům, dalším cílům. Souhlasím se Zuzkou, že stále na nás čekají další a další životní úkoly pro rodinu, společnost a i pro nás samotné.
Zuzana Pivcová
Danuško, ten výrok "za 5 minut...." navíc ještě stanovuje limit našemu zdejšímu životu ve smyslu No, tak jsem to ještě stihl. Naše pozemské tělo se tomu samozřejmě přizpůsobí. Stihl jsem a teď už tu nemám co do činění. Myslím, že tu máme stále velké úkoly. Děkuji za úvahu.
Daniela Řeřichová
Danuše, jak já Ti rozumím. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%