Naše cestovatelské začátky
Všechny fotografie poskytnuty z archivu Marie Měchurové

Naše cestovatelské začátky

14. 7. 2022

LONDÝN: Je to už hodně dávno, psal se červen 1992. Byly teprve tři roky od revoluce, a my jsme se učili cestovat za bývalou železnou oponu. Zatím jsme stihli jen vánoční Vídeň. Pracovala jsem na letišti v Holešově, které mělo v té době, hned po Praze, nejvíc letových pohybů.

cestování Příběhy naší rodiny vzpomínky
Hodnocení:
(5.2 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Jsi opravdová cestovatelka....
Martina Růžičková
Hezky se mi o vašich zážitcích z cest četlo. Díky.
Dana Puchalská
Moc hezký cestovatelský článek. I já mám zážitek s nůžkami. Zapadly mi do podsazení kabely ani jsem o nich neměla ponětí.
Soňa Prachfeldová
Úžasné Maruško.
Daniela Řeřichová
Maruško, jste zdatní cestovatelé. S nůžtičkami jsme měli podobnou aféru na EXPO v Miláně. :-)
Jaroslav Kolín
Moc pěkné povídání! My máme Britské ostrovy rádi, hodně jsme je prošmejdili a snad se na ně ještě někdy podívám. Dodnes vzpomínáme na náš první zájezd do Londýna v roce 1992, kdy jsme spatřili na vlastní oči to, o čem jsme jen četli (Dickens aj.) a kam jsme se později rádi vraceli ať už s cestovkou, nebo na vlastní pěst.
Alena Tollarová
Není nad dobrodružného ducha a odvahu vycestovat. Zážitky vám nikdo nevezme. Škoda, že tenkrát ještě nebyl dostupný digitální foťák.
Marie Měchurová
Zuzko, ten nůž by jsme klidně oželeli, ale měli mě obavu, že nás zařadí na seznam mezinárodních teroristů, tak jsme si ho raději vyzvedli.
Zuzana Pivcová
Ještě jsem si, Maruško, vzpomněla, že já jsem zase měla problém s nůžtičkami na manikuru v kabelce. Bylo to při cestě do Bruselu. Kabelka měla několik kapes a ty nůžtičky mi nějak "utekly". V Praze hned rozruch, od kontroly odstoupit, vypadalo to nejen, že nepoletím, ale snad, že mě zavřou. Prosila jsem, ať nůžky vyhodí, že je nepotřebuji, ale odmítli, nevím, proč, ale asi následně prověřovali, co jsem zač. Tak mi dali nůžky o délce asi 8 cm do obrovské obálky a musela jsem si je vyzvednout v Bruselu. Jak se říká, "hanba mě fackovala".
Marie Seitlová
Maruško, krásné vzpomínání. Londýn i Paříž jsem také navštívila, pěkná místa. Cestování mám ráda a ještě bych něco ráda viděla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%