Naše cestovatelské začátky
Všechny fotografie poskytnuty z archivu Marie Měchurové

Naše cestovatelské začátky

14. 7. 2022

LONDÝN: Je to už hodně dávno, psal se červen 1992. Byly teprve tři roky od revoluce, a my jsme se učili cestovat za bývalou železnou oponu. Zatím jsme stihli jen vánoční Vídeň. Pracovala jsem na letišti v Holešově, které mělo v té době, hned po Praze, nejvíc letových pohybů.

cestování Příběhy naší rodiny vzpomínky
Hodnocení:
(5.2 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladislava Dejmková
Hezké vzpomínání, po revoluci jsme také vyjížděli s nadšením a teď spíš vzpomínáme.
Alena Vávrová
Návštěva Londýna, jakož i Anglie a Skotska, mne zatím minula, i když jsem o to dost stála. Svoji první návštěvu Francie jsem si ráda s Tebou připomněla, také jsme se synem bydleli v hotýlku na Montmartru a bazilika Sacré Coueur mne osobně moc okouzlila. Také jsem se ještě jednou na půl dne v Paříži ocitla při návratu ze zájezdu do Normandie a Bretaně. Milovaná Francie do třetice, to bylo Azurové pobřeží, Provence a Přímořské Alpy. Do světoběžníka mám hodně daleko, o to raději však na svoje zážitky z cest vzpomínám.
Anna Potůčková
Nebyla jsem ani tam, a ani tam. Nijak mě to ale netíží, byl jiné priority, když manžel před mnoha lety, když byly děti malé měl úraz, jehož následkem se stala trvalá invalidita. Byly jsme rádi, že obě dcery vystudovaly.
Naděžda Špásová
Marie, máš moc hezké zážitky. Vzhledem k mé fóbii z letadel, jsem byla v zahraničí jen autobusy. Ve Francii jsme s dcerou byly dole na jihu v Nice a těsně po revoluci zájezd v zaměstnání do Monaka a Marseille. Ten výlet s dcerou se mi líbil moc.
Eva Mužíková
Moc hezké vzpomínání Maruško.
Olga Škopánová
I já mám vzpomínky na milé londýňany, kteří chválili naši příšernou angličtinu a nafrfněné pařížany, kteří každého, kdo nemluvil plynně francouzsky považovali za povl.
Blanka Lazarová
Moc pěkné počteníčko a nostalgické vzpomínání. Díky. :-)
Zuzana Pivcová
Moc se mi to vyprávění líbí, hlavně o cestě do Londýna. Když jsem se znala 1992 s Angličanem, tak to jsem tam jela autobusem s plavbou přes kanál. Pak jsem začala jezdit služebně, a to bylo letecky. Samozřejmě jsem musela jet sama a ani tam mě nikdo nečekal. Letiště Heathrow bylo obrovské a tam jsem si koupila několikadenní jízdenku na všechny zóny, centrum je poměrně daleko. Jela jsem metrem až k Hyde Parku, kde jsem měla už na dálku rezervovaný hotýlek. Podruhé a později už jsem byla chytřejší.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%