Všechny fotografie: Alena Tollarová
Vůně levandule pod Řípem
9. 7. 2022Jen pár kilometrů od Roudnice nad Labem, jak se říká, co by kamenem dohodil a zbytek doběhl, leží obec Židovice. Najdete ji na Labi na železniční trati Praha-Děčín.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Taťana Veselá
1.1.2023 12:53
Dekuji za bajecny tip na vylet. Ani to nemame prilis daleko. Uz ted se tesim.
Lidmila Nejedlá
13.7.2022 08:38
Alíííí, vůně v životě provázejí mé vzpomínky. Hezký článek, hezký dokument, potěšila jsi mé oko i duši.
Alena Vávrová
12.7.2022 00:54
Ali, velký dík! Levanduli miluji a už desítky let pěstuji a mám ji na zahradě na každém kroku. Levandulové plantáže znám jen z Francie a ten pohled na nekončící fialové a voňavé řádky je moc krásný. Mně osobně levandule voní a že je antierotická jsem nevěděla, ani mi to nevadí. Zrovna jako ten "žabomyší" spor pod článkem.
Jan Raška
11.7.2022 22:22
Pěkný večer, vidím, že opojné levandule rozvášnily čtenáře, mimochodem, mě také, článek je moc pěkně napsaný. K fotkám - i my v redakci využíváme k "dokreslení" atmosféry starší fotografie, neb nejsou vždy k dispozici fotky "čerstvé". Uvádím to pro info, kdyby se chtěl někdo zeptat, zda to je či není proti pravidlům. Není.
Alena Tollarová
11.7.2022 20:28
Děkuji vám všem za komentáře. O tom, že levanduli pěstovali mniši a že působí antieroticky, jsem vůbec nevěděla. Každý jsme jiný a voní nebo naopak nevoní nám něco jiného. Na někoho tedy vůně levandule může působit antieroticky, na někoho naopak eroticky a na někoho ještě úplně jinak. Pokud jsem dotazována, z kterého roku jsou fotografie, tak jsem je sbírala poslední tří roky, kdy jsem se Dne otevřených dveří zúčastnila.
VANDA Blaškovič
11.7.2022 18:48
Souhlasím s Tebou jano. I mne nevadí, že fota nejsou aktuální. To jen paní E.V. napsala: citji: Nikdy by mě nenapadlo, že ke svému aktuálnímu článku by někdo připojil staré fotky, natož TY, ( míněno A.T.) taková fotografka. A ty letošní by jsi dala třeba za rok nebo za dva? Tak to je neuvěřitelná sranda.
Jana Šenbergerová
11.7.2022 18:05
Ať čtu, jak čtu, nenacházím důvod, proč by u tohoto článku nemohly být fotografie z archivu. Je o levandulové farmě, která vznikla před deseti lety. Mohly by tam být fotky za celé toto období. Je dobře, že autorka takové má.
Jana Šenbergerová
11.7.2022 18:05
Ať čtu, jak čtu, nenacházím důvod, proč by u tohoto článku nemohly být fotografie z archivu. Je o levandulové farmě, která vznikla před deseti lety. Mohly by tam být fotky za celé toto období. Je dobře, že autorka takové má.
Jana Kollinová
11.7.2022 16:57
Titulní fotografie k článku je ozdobou kalendáře i60 na červenec 2022 a budu ji obdivovat po celý měsíc. Levandulová víla byla myslím na karuselu v loňském roce a je nádherná. Vůbec mi nevadí, že některé fotografie jsou z archivu autorky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA