Všechny fotografie: Alena Tollarová
Vůně levandule pod Řípem
9. 7. 2022Jen pár kilometrů od Roudnice nad Labem, jak se říká, co by kamenem dohodil a zbytek doběhl, leží obec Židovice. Najdete ji na Labi na železniční trati Praha-Děčín.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Daniela Řeřichová
9.7.2022 13:29
Alenko, moc pěkný článek a fotografie, jak je u tebe zvykem. Levandule bílé, růžové a fialové lemují záhony růží u nás na chalupě. Pozor – levanduli pěstovali mniši, protože působí antieroticky. I z tohoto důvodu ji dávaly ženy, když nechtěly plnit manželské povinnosti, partnerovi do prádla a pod polštář.
Naděžda Špásová
9.7.2022 10:46
Levandule je moje oblíbená rostlina, když jsme si pronajali zahradu, byla první, kterou jsme tam zasadili. Ta pole jsou krásná, určitě se tam podíváme.
Anna Potůčková
9.7.2022 10:18
Ali hezký a vonavý článek. Mě zaujaly i Ti krásní motýli. Fotky máš opět moc hezké!
Jan Zelenka
9.7.2022 09:59
Tak vidíš, je to kousek od nás a vůbec to neznám. Díky za pěkné fotky. Tady na sídlišti je záhon něčeho podobného, ale já, jako botanický diletant, nevím, co to je. Ale voní to.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA