Ilustrační foto: Pexels
Nezvládám péči o staré rodiče. Tuto větu se lidé často bojí vyslovit
16. 8. 2022Postarat se o staré nemocné rodiče by měla být přirozená věc. Jenže v dnešní době, kdy se lidé dožívají čím dál vyššího věku, je pro mnohé rodiny nerealizovatelná. Je to příčina sebeobviňování se, smutku a depresí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
18.8.2022 18:10
13:44: Pitomé "dotazy na radu" 07:16.a debilní narážky na druhé vám jdou dobře, vy superhrdinko :-) :-)
Eva Mužíková
18.8.2022 15:33
Já to mám snad dobře vymyšlené, viz můj článek: " Moje velké rozhodnutí: přihláška do domova s pečovatelskou službou".
Jitka Caklová
18.8.2022 12:20
Nejhorší je "hra na hrdinu", když si člověk myslí jak je silný, jak všechno zvládá, jak všem vyhoví, pak přijde ťafka a zjistí, že to byla pouhá iluze. Píši o vlastní zkušenosti, která nebyla vůbec jednoduchá, ale nesmírně mě posílila a navedla na správnou cestu. Na této "cestě", už bez iluzí, zvládám víc, než jsem zvládala před zmíněnou "ťafkou". Když člověk chce, vždy se dá nalézt něco, pro co stojí zato žít ♥♥♥
Martin Vrba
18.8.2022 11:04
Znal jsem případ, kdy se matka dožadovala péče od syna a on se o ni tedy staral, jak jen bylo v jeho silách, každý den za ní dojížděl autobusem z práce 65 km a pak už nemohl a odvezli ho do nemocnice, tam se zjistilo, že byl více nemocný, než matka, která neměla důvod být nesamostatná, ale matka si ho chtěla k sobě připoutat, aby jí ho neukradla nějaká "špatná žena" pro sebe. Synovi bylo 4O a stýkal se s nějakou vdovou s dítětem. Měl onemocnění ledvin a skončil na dialýze. Odposlechnuto z nemocnice od pacienta na sousední posteli asi před 35 lety. Lidé by měli myslet na stáří už dříve a sestěhovat se blíže k sobě, nám se podařilo vyměnit byt, který byl jen pět minut chůze mezi bytem sestry a maminky. Když se maminka cítila špatně nebo jen sestra a maminka měly touhu být spolu - zejména na vánoce, tak bydlela maminka u sestry. Nebyli jsme ale typický příklad, maminka byla mentálně na tom až do 85 lépe než mnozí třicátníci a byla dokonce v nějakém výzkumu starých lidí. Selhalo jí srdce - do poslední chvíle byla soběstačná, mimo chřipek a zápalu plic, kdy se o ní sestra po návratu z nemocnice vždy starala.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA