Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60
FEJETON: Chraňme si bránu dnů
12. 6. 2022Na základce nás paní učitelka Kostková zvaná Krychle při slohu učila, že každé popisování příběhu má mít osnovu v podobě úvod, stať, závěr. Zdůrazňovala, že už úvod musí být zajímavý, protože čtenáře zve do děje a formuje hned na začátku jeho zájem o to, co bude dál.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
13.6.2022 18:51
Diky za vtipný a košatý text. Můj budík obvykle bojuje s mou manželkou, kdo mne vzbudí dřív. Manželka obvykle vyhrává. Asi tak o dvě hodiny...
Naděžda Špásová
13.6.2022 12:24
Vzhledem k tomu, že pokud nikam nemusím, vstávám po důležitých a daných osmi hodinách, budík používám jen v nouzi nejvyšší a pokud se pejskovi nechce v pět hodin čůrat a rodina nad námi na sebe neřve, tak to devátá hodina jistí. Pohodu dne zaručuje pravá noha, která den začíná. Ovšem středy se to netýká, ta je dle sdělení odborníků, vždy problémová, což mohu potvrdit. :-)
Eva Kopecká
12.6.2022 17:54
Jsou dny, kdy se to sype doslova od rána. Kdy i méně vnímavý jedinec odhadne dle prvotních indicií...to bude zase den. Rodina ho vzbudí například v sedm, v neděli, aby bylo jasno, s tím, že se na zahradě musí dodělat, co se včera nestihlo. Jak i méně vnímavý čtenář tuší, co se mohlo, to se pokazilo. Připálená ramena a záda, na které zatím nezabírají dostupné domácí prostředky dávají tušit, že i noc bude velice zajímavá...
Zdenka Soukupová
12.6.2022 13:37
Jelikož už nechodím do práce a vstávám (i uléhám) sama, mám všechna rána krásná. A po přečtení fejetonu se to ještě umocní. Díky. :-)
Jana Kollinová
12.6.2022 11:27
Mojí dnešní první volbou v kontaktu s realitou ještě před vykročením pravou nohou do nového dne bylo nahlédnutí do mobilu a to rovnou na i60 v očekávání zda i tentokrát bude nedělí fejeton pana Poláka a byl. Odložila jsem start a ještě v posteli jsem bez brýlí bojovala s pidipísmenky a vyplatilo se. Díky autorovi ráno jako vymalované! Jen jsem se musela vrátit zpět ve čtení té pasáže, kdy žena udělila facku s výkřikem „táhni do hajzlu, debile,“ abych se ujistila, že jde o budík. :-)))
Hana Šimková
12.6.2022 10:48
Dnes se mi vstávání povedlo a Váš článek k tomu přispěl. Díky za dobrý návod a budu se jím řídit.
Jitka Caklová
12.6.2022 09:52
Navzdory tomu, co mě soudružka učitelka na základce vtloukala do hlavy, si bránu do každého nového dne chráním. Například tím, že vítám Slunce od prvního paprsku, který se objeví nad obzorem Krkonoš a celé pak ozáří Příhrazské skály. Slunce je pro mě zárukou i když je za mraky, plnými vody ♥
Jana Vargová
12.6.2022 09:30
Po vyhrabání se z peřiny a jedním okem nakouknutí z okna vítám dnešní den vesele i díky Vašemu povídání.
Blanka Lazarová
12.6.2022 06:40
Tomáši, start do nového dne s vašim článečkem se vydařil. Dík. Tak hezký den všem. :-))
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA