Vyšehrad a Vltava patří k sobě. FOTO: Daniela Řeřichová
Malé zastavení na Vyšehradě
11. 6. 2022Kdo by neznal pomník básníka K. H. Máchy na Petříně či monumentální sousoší svatého Václava a národních patronů na Václavském náměstí. Právě před sto lety zemřel Josef Václav Myslbek, jeden z našich nejvýznamnějších sochařů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Antonín Nebuželský
15.6.2022 12:13
No, jako dítě jsem tam byl s tátou, pražákem, tehdy jsem ještě nechápal. Od té doby jsem tam, já barbar, nebyl.
O prázdninách tam vezmu vnoučka, třeba si taky po letech vzpomene. Díky za inspiraci:-)
Martina Růžičková
13.6.2022 20:52
Danielo, moc hezky jsi o Vyšehradu napsala a připomněla výročí Josefa Václava Myslbeka. Vyšehrad vnímám jako místo silně spjaté s historií a osobnostmi, které odpočívají na zdejším hřbitově. Zároveň je to místo mého prvního zaměstnání, na které mám plno vzpomínek. Jednou za čas se sem chodím projít a obdivovat nádherné výhledy z jeho impozantních hradeb.
Eliška Murasová
12.6.2022 22:29
Danielo, krásné fotografie, zajímavý článek. Vyšehrad jsem viděla před mnoha léty, snad se mi podaří ještě navštívit.
Daniela Řeřichová
12.6.2022 21:28
Ještě jednou děkuji za hezké vzkazy. Moc mě těší shoda, že NÁŠ Vyšehrad je magickým místem, na které jsme hrdi.
Jana Šenbergerová
12.6.2022 17:53
Na Vyšehradě jsem byla jen jednou, ale mohu potvrdit, že i já tam vnímala genius loci v propojení přítomnosti s minulostí.
Alena Tollarová
12.6.2022 14:38
Danielo, moc se omlouvám. Vůbec nevím, jak jsem Tvému článku dokázala dát jednu hvězdičku :( Vyšehrad je i mojí srdcovkou, před lety jsem v těch místech často při návštěvách vozila na vozíku sestru, která byla v Jedličkově ústavu. Tenkrát tam parta z Jedličkárny znala snad každý kout, dneska už se tam dostanu jen sporadicky. Ale kde má na hřbitově hrob Václav Levý, Myslbekův učitel a autor Čertových hlav a dalších skulptur kolem Liběchova, to vím :)
Jarmila Komberec Jakubcová
12.6.2022 08:21
Když jsem v Praze studovala často jsem na Vyšehrad chodila. Je to velmi krásné ale i magické místo. Dík za velmi zajímavé vyprávění.
Daniela Řeřichová
12.6.2022 07:58
Děkuji všem, kteří v krásném červnovém dnu měli jistě svůj zajímavý program, a přesto věnovali milé řádky tomuto článku. Moc si toho vážím. :-)
Marie Novotná
12.6.2022 05:04
Ano,je to nádherné místo. Byla jsem několikrát a ráda se vracím. Byla to místa mého zastavení při návštěvách syna v ,,Tomajerce". Poskytla mi
nasycení a uklidnění. Pohled z Vyšehradu je opravdu krásný. Jeden z mých vzdálených příbuzných zde pracuje v kapitule jako varhaník. Díky za sdílení.
Soňa Prachfeldová
11.6.2022 22:41
Loni jsem poprvé byla na Vyšehradě a byla jsem zcela uchvácena tímto nádherným místem. Díky Danielo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA