Ilustrační foto: Ingimage
Každý šestý Čech má málo pohybu. Lenost je velký problém
9. 6. 2022Auta, výtahy, nákupy přivezené až domů. Chůze a přirozeného pohybu je v našich životech čím dál méně. Češi patří mezi největší lenochy. Paradoxně se často více hýbou lidé vyššího věku než ti mladí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jindřich Berka
9.6.2022 09:42
Dobrý den, psal jsem pozvánku pro rodiče. Jedeme s dětmi na školní výlet. Je červen, měsíc výletů. Připsal jsem tam důležité sdělení, že trasa po naučné stezce je 12 km a že ji ujde i jejich 68 letý učitel, který má kardiostimulátor, náhradní umělý kloub na pravém koleni a cukrovku. Ne, není to fixce, ale skutečnost. Některé děti to totiž nedají!!!! Jindra
Hana Čadová
9.6.2022 09:13
Děti jsou lenoši. Ale také vidím cvičence, kteří jedou do posilovny autem. Já nachdím denně hóódně kroků.
Jitka Caklová
9.6.2022 08:35
Nevím, čemu se kdo diví, vždyť děti od nejútlejšího věku jsou k lenosti vedeny. Bez jakékoliv zodpovědnosti za sebe sama jsou auty sváženy až ke dveřím školky, školy, na různé mimoškolní aktivity. Koho dnes zajímá, že jsem celé dětství chodila dva kilometry k vlaku za každého počasí a měla mimoškolní povinnosti. Kolo jsem si koupila, až když jsem si na něj vydělala. Přestože boj do mého života nepatří, tak ne nadarmo se říká "těžko na cvičišti - lehko na bojišti". Co pro mě bylo povinností, je dnes zálibou a zdravý pohyb je pro mě práce. Určitě mi nepomůže stěžování-si, "tu mě bolí, tu mě píchá". Stále ctím odkaz Ch. Erikssona na svém profilu ♥
Antonín Nebuželský
9.6.2022 08:27
Pro doplnění : rád bych venku potkal "prezidentu Janu", kterou vídám v telce a moc se mi, jako chodci, líbí :-)
Antonín Nebuželský
9.6.2022 08:19
Chodím denně, mám k tomu kamaráda (82let).
Jinak chodí většinou ženy, ty mladé, většinou štíhlé, vidím běhat.
Mužů je poskrovnu.
Možná by se hodilo říct, že na to mám čas, v produktivnim věku jsem většinou jezdil. A po práci jsem padnul"" a odpočíval. Asi to tak to mladí mají.
Anna Potůčková
9.6.2022 07:50
V tomto článku se mě líbí hlavně fotka nás Íčkařů, která je důkazem, že senioři se hýbou a mají pohyb. Za sebe potvrzuji, že auto nemáme a na nákup musíme bud pěšky ve vesnici, nebo jet o kousek dál do města. A protože mám ráda přírodu, tak občas na nějakou tu procházku jdu.
Jiří Dostal
9.6.2022 07:24
:-) Ano, pohybem a aktivitou ke změně politické situace! :-)
:-) Zemřít kulí jako jelen ve skoku! :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA