Modrobílá diagnóza aneb proč lidé vyššího věku milují Řecko
Málokdo zná Řecko tak dobř jako Zdeněk Šenkyřík. FOTO: Poskytnuto Z. Šenkyříkem

Modrobílá diagnóza aneb proč lidé vyššího věku milují Řecko

13. 6. 2022

Kde je to v Řecku nejkrásnější? Na který ostrov mám jet? Zdeněk Šenkyřík dostává tyto otázky často. Stal se expertem na tuto zemi, málokdo z Česka ji poznal tak dobře jako on. Má důležité sdělení: Ta země není jen pro mladé. Zná řadu starších lidí, kteří patří do party takzvaných řeckomilů.

cestování rozhovor Řecko
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
V Řecku jsme byli se ženou několikrát, jak na pevnině, tak i na ostrovech. Je to kouzelná země. Domluva bez problému - anglicky a německy. Pokaždé jsme si tam půjčili auto a jezdili, kam se dalo. Na plážích jsme se neváleli. A večer kafíčko a víno v pobřežních kavárnách. Bylo to úžasné. A nejen antické památky, ale také moře, příroda, lidé. Moc rád vzpomínám. Paní Jakubcová, ten Rhodos vám upřímně závidím. Projeli jsme ho autem úplně celý.
Milada Hrabalová
S Řeckem to mám taky tak. Když jsme byli poprvé na Krétě, při odletu jsem brečela, že už ji neuvidím. Ale pak jsme se tam vrátili a opravdu první pocit byl "Konečně doma".
Jarmila Komberec Jakubcová
Mám ráda řecké ostrovy, každý je trochu jiný, ale všechny spojuje nádherná příroda, teplé moře a spousta dobrého vína, jídla a báječných lidí. Letos za pár dnů letím s rodinou na Rhodos.
Olga Škopánová
Ráda bych se také něco dočetla o pevninském Řecku, Athény, Meteora apod.
Helena Štěpánková
Řecko mne také uchvátilo. Byli jsme v uváděném rybářském městečku Agios Nikitas na Lefkadě a bylo to tak okouzlující místo, že na něj vzpomínám každé léto. Dovolenou jsme také trávili na Krétě a ostrově Samos. Všude se nám to moc líbilo. Z rozhovoru doslova číší láska pana Šenkyříka k Řecku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%