Ilustrační foto: Ingimage
Pozor, slunce! Schovejte se! Tento trend posledních let je nesmyslný
20. 6. 2022Neopalovat se, nechodit v poledne v létě ven, používat krémy s vysokými ochrannými faktory. To v poslední době slyšíme ze všech stran. Jako by se sluneční paprsky najednou staly nebezpečným nepřítelem. Jenže ony jsou ke zdravému životu důležité.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Olga Škopánová
21.6.2022 11:10
Ona existuje i alergie na slunce, projevuje se červenou svědivou vyrážkou, nikomu to nepřeju.
Věra Ježková
21.6.2022 09:13
Trend-netrend, slunce mi nedělá dobře na pleť, musím používat krém s nejvyšším ochranným faktorem. Ke spokojenosti ho příliš nepotřebuju, dávám přednost dním polojasným až deštivým. Představa opalování se bez pohybu v parném dni ve mně asociuje utrpení v pekle.
Jan Zelenka
20.6.2022 22:21
Mám rád slunce. Ale v Řecku jsem zažil 43 stupňů a podobnou teplotu v egyptském Údolí králů. To už bylo hodně. Nyní, ke stáru, mi vysoké teploty vadí, protože jsem kardiak.
Jiří Dostal
20.6.2022 21:35
:-) Jak plkal Hrabalův strýc Pepin: "... dřív, jak měl někdo dvě měšťanky, už nechodil moc na slunko, kdežto dneska se opalujou i prezidenti... " Souvislost s kardiovaskulární indispozicí ale bývá někdy obrácená; jestliže nám pobyt na slunku nedělá dobře, nejsme zpravidla oběhově fit. Sám jsem to poznal při courání městem podvědomým přecházením ze slunné na stinnou stranu ulice.
Eva Kopecká
20.6.2022 21:02
Jsem typ, který se opálí i ve stínu. I když mu u moře dovolená proprší. Jenom kdyby to vydrželo. Jak rychle se ten zlatavý nádech usadí, tak rychle zmizí. Na sluníčku se smažit bych nevydržela, bylo by mi špatně. I ten vzduch opaluje. Záleží na tom, jaký je člověk typ....
Anna Potůčková
20.6.2022 13:09
Pokud se sluníme s rozumem, myslím, že to našemu tělu prospívá. I sluníčka musí být míra. Já osobně mám nejraději sluníčko když jsem u vody a ve vodě. Jinak mám pokožku chráněnou lehkým oděvem i na zahradě
Jitka Caklová
20.6.2022 10:31
Všechny možné výzkumy jsou na 3 věci, úplně stačí zdravý selský rozum a moudrost předků. Jako mladá jsem na rozdíl od rodičů, jednotila řepu, mák, sušila seno..... jedině v dvoudílných plavkách. Pochopitelně za prudkého poledního slunce se nepracovalo. Žádné vymoženosti jsem na sebe nepatlala a od jara do podzimu jsem byla jak "Černohorka". Dnes Slunce není jiné, jak se nám někteří snaží nacpat do hlavy. Jen kůže trochu zestárla a namísto mazání "sr.....i" si tělo chráním lehkým vzdušným oblečením.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA