Když jsem já byl tenkrát kluk…
Kluk Olda Čepelka. FOTO: Poskytnuto z rodinného archivu Oldřicha Čepelky

Když jsem já byl tenkrát kluk…

24. 5. 2022

… zpíval Karel Gott a bylo to tak emotivní a krásné, že jsem si písničku zapamatoval celých 50 nebo kolik let (složil ji kdysi Charles Aznavour, ale o to teď nejde).

rodina vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Kudrna
....tak nějak se mi vybavuje?? že na rohu v tom baráku bydlela Vlasta Rajchlová , rehabilitační v Náchod.nemocnici....ale to je tak 60 let....
Marie Hrádková
Krásný příspěvek, s chutí jsem si početla.
Helena Štěpánková
Moc se mi líbí takovéto vzpomínkové příběhy. Tento je moc pěkně napsaný.
Marie Měchurová
Já jsem kluk sice nebyla, ale byla jsem truc kluka. Vyrůstala jsem v partě, doma jsme se moc nezdržovali, jen když přišel hlad. Hráli jsme fotbal, vybíjenou, na četníky a zloděje, skákali přes švihadlo... Ach kde ty loňské sněhy jsou?
Soňa Prachfeldová
Moc pěkné vzpomínání.
Jana Jurečková
Ráda si přečtu vzpomínání, které je moc hezky napsané. Já jako malá holka bydlela s rodiči v domě, kde nebyla koupelna. Doprostřed kuchyně se postavila velká plechová vana a tam se všichni vykoupali. Mám taky vzpomínky na různé hry s dětmi, i na dutý strom, kde bylo dost místa pro různé věci. Klidně bych se vrátila zpět, ale bohužel. Dnešní doba je úplně jiná, řekla bych uspěchaná a to je škoda.
Eva Mužíková
Takové vzpomínání si ráda čtu, díky Oldo.
Libor Farský
Moc se mi to líbí a článek i písničku si ukládám. Děkuji, Oldo
Krejcar Stanislav
Když jsem byl ještě kluk tak ... ! Byla ještě černobílá televize , jen pár krátkých hodin týdně. Měli jsme Kutáska a Kutilku naší Štěpánky Haničincové a čertíka Bertíka Pavlínky Filipovské !! Těšili jsme se na sobotní rozhlasové hry pro mládež a nedělní pohádky. Díky tomu, že jsme měli jen jednu politickou stranu tak nás veřejný život tolik nazajímal, užívali jsme si dětských her a hrátek. V pozdější době kdy televize byla dostupnější, byly i diskutovanější televizní věsomostní soutěže autora dr. Pixi legendy soutěžních pořadů. Pravdou je to, že v té době nebyli takové ceny jako dnes v desítkách tisíc korun. 10x odpověz nebo 10 stupnů ke zlaté 7byly ceny československého spotřebního zboží. Dnes tv castingy spíše hledají spodinu než reprezentaci a za to jsou ochotni i platit. Je to kulturní a vzdělanostní úpadek společnosti kdy se prezentuje spíše spodina než ............... !
Miloslava Richterová
Velmi pěkné, děkuji, a líbí se mi závěr.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%