Kluk Olda Čepelka. FOTO: Poskytnuto z rodinného archivu Oldřicha Čepelky
Když jsem já byl tenkrát kluk…
24. 5. 2022… zpíval Karel Gott a bylo to tak emotivní a krásné, že jsem si písničku zapamatoval celých 50 nebo kolik let (složil ji kdysi Charles Aznavour, ale o to teď nejde).
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Kudrna
8.7.2022 10:18
....tak nějak se mi vybavuje?? že na rohu v tom baráku bydlela Vlasta Rajchlová , rehabilitační v Náchod.nemocnici....ale to je tak 60 let....
Helena Štěpánková
13.6.2022 12:57
Moc se mi líbí takovéto vzpomínkové příběhy. Tento je moc pěkně napsaný.
Marie Měchurová
4.6.2022 15:33
Já jsem kluk sice nebyla, ale byla jsem truc kluka. Vyrůstala jsem v partě, doma jsme se moc nezdržovali, jen když přišel hlad. Hráli jsme fotbal, vybíjenou, na četníky a zloděje, skákali přes švihadlo... Ach kde ty loňské sněhy jsou?
Jana Jurečková
27.5.2022 11:15
Ráda si přečtu vzpomínání, které je moc hezky napsané. Já jako malá holka bydlela s rodiči v domě, kde nebyla koupelna. Doprostřed kuchyně se postavila velká plechová vana a tam se všichni vykoupali. Mám taky vzpomínky na různé hry s dětmi, i na dutý strom, kde bylo dost místa pro různé věci. Klidně bych se vrátila zpět, ale bohužel. Dnešní doba je úplně jiná, řekla bych uspěchaná a to je škoda.
Krejcar Stanislav
24.5.2022 16:14
Když jsem byl ještě kluk tak ... ! Byla ještě černobílá televize , jen pár krátkých hodin týdně. Měli jsme Kutáska a Kutilku naší Štěpánky Haničincové a čertíka Bertíka Pavlínky Filipovské !! Těšili jsme se na sobotní rozhlasové hry pro mládež a nedělní pohádky. Díky tomu, že jsme měli jen jednu politickou stranu tak nás veřejný život tolik nazajímal, užívali jsme si dětských her a hrátek. V pozdější době kdy televize byla dostupnější, byly i diskutovanější televizní věsomostní soutěže autora dr. Pixi legendy soutěžních pořadů. Pravdou je to, že v té době nebyli takové ceny jako dnes v desítkách tisíc korun. 10x odpověz nebo 10 stupnů ke zlaté 7byly ceny československého spotřebního zboží. Dnes tv castingy spíše hledají spodinu než reprezentaci a za to jsou ochotni i platit. Je to kulturní a vzdělanostní úpadek společnosti kdy se prezentuje spíše spodina než ............... !
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA