Všechny fotografie: Helena Votíková
Peníze všude kolem nás
23. 5. 2022A to doslova. V sobotu se otevřelo nové návštěvnické centrum ČNB. Uvítá vás moc pěkně udělané a vtipné video Jiřího Stracha, který nechal ožít osobnosti na českých bankovkách.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
4.7.2022 08:33
Prima článek s pozvánkou i testíkem. Jen mě při této příležitosti napadlo, že v současnosti všechny peníze kolem nás ztratily skutečnou hodnotu. Je to dobou, nebo chováním lidí v přístupu k penězům? "Lehko nabydu, lehko pozbydu." a naopak.
Květuše Pinkasová
4.7.2022 08:06
Měla jsem strejdu v Bohumíně A.Z numismatika. Při návštěvách mne nechával si prohlížet a hrát si s mincemi... líbilo se mi to moc... dnes mám úplné nedostatky ♥ Zaímavý článek, Helenko *****
Jaroslava Handlová
26.5.2022 07:47
Helí, dobrý tip, určitě příležitostně návštěvnické centrum ČNB navštívím. Nejdu sice po penězích, ale jejich historie mě zajímá. V testíku jsem se náhodou trefila. Ale kdyby nebyly nabídnuty možnosti, to bych se asi chytala jen horko-těžko.
Helena Votíková
24.5.2022 11:00
Danielo podle podkladů z banky to je takto: Boleslav II - denár, František Josef I. - koruna, Karel IV. - dukát, Václav II. - pražský groš, Ludvík Jagellonský - tolar.
Všechno dobře! Jsi úžasná.
Daniela Řeřichová
24.5.2022 07:50
Helo, zajímavý článek. Tipnu si:
Boleslav II - denár, František Josef I. - koruna,
Karel IV.- dukát , Václav II.- pražský groš,
Ludvík Jagellonský - tolar.
Jana Šenbergerová
23.5.2022 20:04
Zajímavá informace o zajímavé akci. Nepřiřadím, penězům jsem nikdy nevěnovala moc pozornosti.
Naděžda Špásová
23.5.2022 16:34
No vidíš, Helo, o zábavu jste měli postaráno. Penízky jsem přiřadit nezkusila, jen jsem si to přečetla. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA