Všechny fotografie: Věra Ježková
Strahovský klášter
22. 5. 2022Po dlouhé době jsem se vydala do areálu Strahovského kláštera. A dobře jsem udělala. Jeho genius loci je přímo hmatatelný. Ke klášteru jsem přišla od Úvozu. Otevřel se mi krásný pohled na klášter, Petřínskou rozhlednu, Velkou strahovskou zahradu a město pode mnou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Hašková
22.5.2022 14:07
Krásně jsi to popsala i nafotila. Chodila jsem tam v nedávných letech se studenty Erasmu někdy i dvakrát ročně. Moc se mi tam líbí. Velmi zajímavé je tam malé muzeum miniatur.
Alena Vávrová
22.5.2022 11:44
V Praze je tolik možností, kam se vydat za krásou a poznáním. A mimopražským návštěvníkům se takový návod může hodit. Proto děkuji. Byla jsem jen v Břevnovském klášteře, ale tento Strahovský v panoramatu Prahy vedu v patrnosti.
Jana Vargová
22.5.2022 11:22
Paní Ježková, díky za povídání i fota. Pro mě je to hozená rukavice - nikdy jsem tam nebyla. Inspirovala jste mě.
Alena Švancarová
22.5.2022 10:29
Ráda jsem opět poznala něco z Prahy,zajímavé a hezké přiblížení Strahovského kláštera,kde jsem nikdy nebyla.
Naděžda Špásová
22.5.2022 10:24
Věrko, tahle procházka opravdu stala za to. Tam jsem nikdy nebyla, fotky jsou super. :-)
Jan Zelenka
22.5.2022 10:16
Věrko, je to nádhera. Byl jsem v tomto areálu už před mnoha lety, takže jsou to pro mne skoro nové pohledy. Praha má hodně krásných míst. Je fajn, že jsi nám to jedno z nejkrásnějších, takto přiblížila.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA