Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60
FEJETON: Blešák - sanatorium duše i těla
22. 5. 2022Držím v rukou struhadlo a je mi smutno. Takové to čtyřstěnné s držátkem nahoře, se čtyřmi možnostmi strouhání všeho možnýho. Právě jsem je vylovil ze změti jiných věcí na igelitový plachtě na bleším trhu. Dumám, proč bylo lidmi odhozeno, když je evidentně stále strouháníschopno.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Kollinová
22.5.2022 12:30
Opět příjemné nedělní ráno s panem Polákem - virtuálně na i60. :-))) Kouzlo obyčejných věcí je nedefinovatelné. Ne každý je obdarován schopností obyčejnou věc vnímat natolik, aby jí přál, cituji pana Poláka: " Nebe spočinutí obyčejných věcí (NSOV)." Děkuji.
Jana Jurečková
22.5.2022 11:31
Lidi se zbavují věcí různě. Ptala jsem se známého, co to má za kolo, kolik stálo? Odpověděl, že nic, protože ho našel u popelnice. Na bleší trh nechodím, mám doma věcí spoustu, postupně se jich zbavuji. Pokud správa sběrného dvora dovolí, odnesu je tam. Jinak je u nás vyhlášen den, sběru komunálního odpadu. Přijede auto a nepotřebné věci slisuje.
Věra Lišková
22.5.2022 11:16
V posledních letech se stalo zvykem, když je v kurzu minimalismus , dát nepotřebnou věc na veřejné místo u domu. Jsou to hračky po dětech, ale i drobné domácí potřeby, nebo knihy. Když to do rána zmizí, docela to potěší, že věc ještě někdo upotřebí. Začala paní,která se stěhovala do menšího bytu a minibleší trh se ujal i nadále.
Jiří Dostal
22.5.2022 10:59
:-) Bezva, sám jsem si užil před pětadvaceti lety nejlepší biják života, když jsem po chalupě sesbíranými přebytečnostmi zaházel celý kontejner a celou noc pak dojatě sledoval sousedy, jak couravým jarmarkem můj kontejner v tiché besedě rozebírají, směňují a přinášejí výměnou opravdový odpad, :-) Byl jsem za blbce... :-)
Daniela Řeřichová
22.5.2022 08:32
Díky za poetický fejeton. Ano, i věci mají duši. První blešák jsme zažili v Paříži před půlstoletím a byl to podobný zázrak skoro jako Eiffelovka. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA