Všechny fotografie: Eva Mužíková
MATTY aneb několik let života u invalidního vozíku
18. 5. 2022Jmenuji se Matty a jsem devítiletý, trochu křížený černý pejsek. Můj páníček je upoutaný na invalidním vozíku od svého mládí a mne si před pěti lety pořídil, aby nežil sám.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
18.5.2022 21:50
Dojemný příběh, naštěstí s dobrým koncem. Matty měl veliké štěstí na správné lidi. :-)
Marcela Pivcová
18.5.2022 21:33
Evo, se zájmem jsem si Vaše psí vyprávění přečetla. Připomíná mi nám dobře známého Tadeáše - desetiletého jezevčíka našich přátel z Jižních Čech. Byl doslova domácím mazlíčkem, o kterého páníček s paničkou pečovali, bohužel oba onemocněli. Tadeáš přestal chodit na procházky, přibral na váze a postupně trávil téměř celé dny u paničky v posteli, kam už ani nemohl vyskočit. Přestalo mu chutnat i oblíbené jídlo. V březnu paní zemřela a pán musel být umístěn do domova s pečovatelskou službou. Pejska se ujala rodina zemřelé paní. Tam se skamarádil s fenkou dalmatina a s "novou paničkou" začal zase chodit ven. Za pát týdnů zhubl, zvládá i delší procházky v přírodě a stal se z něho veselý a snad i šťastný pejsek. Tak přeji ještě všem zachráněným pejskům, aby svým lidským i zvířecím přátelům mohli dávat ještě hodně dlouho svou lásku.
Hana Rypáčková
18.5.2022 21:27
Evi, to se bude Matovi po tobě stýskat, co budeš Hradci.. Dorinka má sice paničku a Mat páníčka, ale ty jsi prostě psí máma...
Marie Měchurová
18.5.2022 20:21
Hvězdiček mělo být nejmíň pět. Omlouvám se. Jsem moc ráda za Mattyho, ukápla mi i slzička. Všechna zvířata by měla být šťastná. Děkuju za Mattyho.
Hana Polednová
18.5.2022 20:09
Evi, přeji Mattymu ještě hodně šťastných let s Tebou i s kamarádkou Janou a Dorinkou. Moc hezký článek jsi napsala a pořizuješ hezké fotky s pejsky.
Soňa Prachfeldová
18.5.2022 18:52
Jste dobré duše, jak se člověk upíše psí lásce, už ho to nepustí dokonce jeho života. Bertíku jsi úžasná žena, ani to nejde napsat slovy . Díky, že jsi i tvá kamarádka Jana. Hodně zdraví vám všem.
Jana Šenbergerová
18.5.2022 18:05
Kdo má rád pejsky nejvíce? Přece naše Bertice. Tímto ji z |Hor zdravíme a bábince fandíme.
Věra Ježková
18.5.2022 18:04
Evko, Matty má štěstí, že potkal tak dobré kamarádky. Ať se vám všem daří. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA