Ilustrační foto: Pexels
Abeceda vzdělávání pro seniory: Jak poznat podvodný e-mail od šmejda
27. 5. 2022Internet je plný zajímavých informací, novinek, vychytávek, ale i podvodníků. A právě prostřednictvím internetu a e-mailů se tzv. šmejdi snaží vylákat z důvěřivých lidí peníze.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
27.5.2022 15:32
Několikrát mi přišel e-mail od jakéhosi zahraničního "advokáta". Mám prý shodné jméno s jeho zesnulým klientem, samozřejmě bohatým a bez dědiců :) No, nemilovali byste ho? Ne, nemilovali. A že nechápete, jak na takový e-mail může někdo slyšet? Zeptejte se těch, které zaslepila vidina, že najednou zbohatnou a pokud možno to nikomu neřeknou, nejméně ze všech dětem. Vždyť je potom překvapí. Většinou opravdu překvapí, ale jinak, než si mysleli.
Libuše Křapová
27.5.2022 12:59
Chodí to v různých variantách často. Obvykle už mail automaticky padne do spamu. Poslední dobou jsou ale nejčastěji maily oslovující mne jako muže - nedávno jsme se viděli, nebo se mi zapomněla ozvat, nebo našla mou uloženou adresu nebo obsahuje nešťastnou výzvu - proč jsi se mi neozval? Pokaždé jiné dívčí jméno. Tož co s holkama. Já mám doma chlapa :-)
Olga Škopánová
27.5.2022 08:34
Myslím, že v případě lidí, kteří na něco takového odpoví je jakákoliv osvěta zbytečná.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA