Když je člověk mezi mladými, stárnutí tolik nevnímá, říká šestaosmdesátiletá sokolka Irena Baráková
Náčelnice radotínského Sokola Irena Baráková. FOTO: Jan Raška

Když je člověk mezi mladými, stárnutí tolik nevnímá, říká šestaosmdesátiletá sokolka Irena Baráková

20. 5. 2022

Ve třech letech vstoupila do Sokola a byla v té době jeho nejmladší členkou. V radotínském Sokole cvičí náčelnice Irena Baráková dodnes. Také denně jezdí na kole, několikrát týdně chodí plavat a ještě zpívá ve sboru.

osobnosti rozhovor Sokol
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
I já obdivuji vitální paní Irenku a moc děkuji za tento obsáhlý a zajímavý rozhovor. Ze srdce přejí milé paní Irence mnoho a mnoho neutuchajícího elánu, zdraví a potřebného optimismu. I já vím z vlastní zkušenosti, že když se člověk pohybuje víc mezi dětmi a mladými lidmi, tak si ani tak moc neuvědomuje svoje roky - to přijde až je víc mezi svými věkově bližšími ?
Martina Růžičková
Velice zajímavý rozhovor. Díky :-)
Zdenka Soukupová
Blahopřeju paní Ireně k takové kondici (a trochu závidím...) . Z rozhovoru cítím dobrou náladu a pozitivitu. To je asi v našem věku dost důležité.
Jitka Hašková
Úžasná žena. Do Sokola Radotín chodila moje maminka než jsem se já narodila ve válce.
Helena Štěpánková
Smekám. Jsem o patnáct let mladší a cítím na sobě, jak málo pohybu jsem v mládí měla. Snažím se to nyní dohnat aspoň procházkami, ale kondice chybí.
Daniela Řeřichová
Děkuji za zajímavý rozhovor s následováníhodnou osobností. Obdivuji elán paní Ireny Barákové a přeji jí mnoho radosti v dalších letech. I v naší rodině byla tradice Sokola, nejde jen o cvičení, ale o životní styl. Také se ztotožňuji s názorem, že pokud člověk spolupracuje s mladými lidmi, tak má větší nadhled a šanci porozumět současnému světu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%