Chleba s máslem
Všechny fotografie: Věra Ježková

Chleba s máslem

11. 5. 2022

Zvu vás na výstavu s neobvyklým názvem do Národopisného muzea v Letohrádku Kinských v Praze. Mám toto muzeum velmi ráda. Při každé návštěvě mě vtáhne do minulosti, odpoutá na chvíli od běžných starostí a vyvolá ve mně pocity nostalgie. Také se dozvím spoustu zajímavých věcí.

kultura výstavy
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Věrko líbí se mě tento Tvůj článek. Bez másla a stejně tak bez chleba se neobejde žádný člověk, jsou to základní potraviny či suroviny pro další úpravu at ve studené či teplé kuchyni.
Jana Šenbergerová
Věro, díky za perfektně zpracovaný článek o výstavě. Chléb i máslo patří k mým oblíbeným potravinám. Děkuji za popisky k fotografiím a rozšíření mé slovní zásoby o pojmy cmour, hlídač a putra. Bryndu jsme pili, když jsem byla dítě, na cmouru, kyšce a putře si ráda pochutnám dodnes. Chléb s máslem se opět stává "drahou pochoutkou".
Věra Ježková
Děkuji podruhé. Mám radost, že se vám výstava včetně informací líbí. :-)
Jitka Hašková
Díky za zajímavou prohlídku výstavy.
Martina Růžičková
Věro, díky za bezva reportáž ze zajímavé výstavy.
Hana Šimková
Věruško, pěkné a zajímavé. Poznání takové historie je milé.
Elena Valeriánová
Věrko, hezky se článek čte. Někdy mám pocit, že chleba se bere jako něco obyčejného, lehce dostupného a vždy mě bolí, když vidím někde pohozený kus chleba nebo jiného pečiva. Děkuji.
Jan Zelenka
Věrko, perfektní článek. Jak obsahově, tak i stylisticky, jak to ty umíš. Nic zbytečného a přesto velmi výstižné. Rád si čtu o našich předcích, kteří si uměli s životem poradit i bez techniky. Moc pěkné!
Soňa Prachfeldová
To je krásný kus historie a jak naší předkové měli v úctě chléb jako takový. Máslo na něj už přepych. Dnešní dietari tyto potraviny zavrhují a vubec vše z mouky. A sami teď vidíme, když se straší nedostatkem potravin a pšenice, jak hrozný by to byl následek pro lidi. Děkuji Věrko.
Věra Ježková
Děkuji. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%