Všechny fotografie: Věra Ježková
Chleba s máslem
11. 5. 2022Zvu vás na výstavu s neobvyklým názvem do Národopisného muzea v Letohrádku Kinských v Praze. Mám toto muzeum velmi ráda. Při každé návštěvě mě vtáhne do minulosti, odpoutá na chvíli od běžných starostí a vyvolá ve mně pocity nostalgie. Také se dozvím spoustu zajímavých věcí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Potůčková
13.5.2022 20:49
Věrko líbí se mě tento Tvůj článek. Bez másla a stejně tak bez chleba se neobejde žádný člověk, jsou to základní potraviny či suroviny pro další úpravu at ve studené či teplé kuchyni.
Jana Šenbergerová
13.5.2022 20:01
Věro, díky za perfektně zpracovaný článek o výstavě. Chléb i máslo patří k mým oblíbeným potravinám. Děkuji za popisky k fotografiím a rozšíření mé slovní zásoby o pojmy cmour, hlídač a putra. Bryndu jsme pili, když jsem byla dítě, na cmouru, kyšce a putře si ráda pochutnám dodnes. Chléb s máslem se opět stává "drahou pochoutkou".
Věra Ježková
13.5.2022 08:06
Děkuji podruhé. Mám radost, že se vám výstava včetně informací líbí. :-)
Elena Valeriánová
12.5.2022 12:01
Věrko, hezky se článek čte. Někdy mám pocit, že chleba se bere jako něco obyčejného, lehce dostupného a vždy mě bolí, když vidím někde pohozený kus chleba nebo jiného pečiva. Děkuji.
Jan Zelenka
12.5.2022 09:17
Věrko, perfektní článek. Jak obsahově, tak i stylisticky, jak to ty umíš. Nic zbytečného a přesto velmi výstižné. Rád si čtu o našich předcích, kteří si uměli s životem poradit i bez techniky. Moc pěkné!
Soňa Prachfeldová
12.5.2022 08:47
To je krásný kus historie a jak naší předkové měli v úctě chléb jako takový. Máslo na něj už přepych. Dnešní dietari tyto potraviny zavrhují a vubec vše z mouky. A sami teď vidíme, když se straší nedostatkem potravin a pšenice, jak hrozný by to byl následek pro lidi. Děkuji Věrko.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA