Ilustrační foto: Pixabay
Je život opravdu karneval?
13. 5. 2022V sedmdesátých letech minulého století dostali absolventi pedagogické fakulty Karlovy univerzity do vínku kromě jiného tuto poučku: Pamatujte, že učitel je poloviční herec.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
13.5.2022 10:49
Velmi pěkná a velmi pravdivá úvaha. Měl jsem být učitelem, ale raději jsem z fakulty odešel. Nebylo to ale kvůli prospěchu. V životě se musíme chovat pragmaticky, i když bychom chtěli jinak.
Věra Ježková
13.5.2022 10:28
V 70. letech jsem Pedagogickou fakultu UK vystudovala. A protože herečka nejsem ani trochu, šla jsem pracovat do ústavu fakulty zaměřeného zejména na pedagogický výzkum, tedy především psát. Krátce jsem učila na VŠE. Metodika cizích jazyků mě moc bavila. V životě se jistě občas přetváří každý – kvůli sobě nebo někomu jinému. Karnevaly nemám ráda.
Dana Puchalská
13.5.2022 10:23
Julie,děkuju za víc než zajímavou úvahu. A článek jsem si přečetla se zatajeným dechem na jeden ,, zátah".
Jitka Caklová
13.5.2022 10:11
V době, kdy jsem chodila do školy, byli učitelé bezesporu opravdoví herci, museli totiž hlásat, co jim režim, chcete-li systém velel. Jak by bylo jinak možné, že jsem na stejné téma něco jiného slyšela doma a něco jiného ve škole. Pravda pro mě bylo to, co jsem žila doma a pokud jsem se projevila upřímně, rázem jsem se, coby černá ovce, ocitla na okraji společnosti. Dávno tomu, kdy jsem bojovala, protože jsem na stará kolena pochopila, že s mojí pravdou je mi na okraji společnosti dobře.
Hana Šimková
13.5.2022 09:09
Funguje to tak, jak to popisujete. Jinak to totiž nejde. Život je boj o přežití a bez přetvářky to bohužel není možné.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA