Je život opravdu karneval?
Ilustrační foto: Pixabay

Je život opravdu karneval?

13. 5. 2022

V sedmdesátých letech minulého století dostali absolventi pedagogické fakulty Karlovy univerzity do vínku kromě jiného tuto poučku: Pamatujte, že učitel je poloviční herec.

psychika životní postoj
Autor: Jana Vargová
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Velmi pěkná a velmi pravdivá úvaha. Měl jsem být učitelem, ale raději jsem z fakulty odešel. Nebylo to ale kvůli prospěchu. V životě se musíme chovat pragmaticky, i když bychom chtěli jinak.
Věra Ježková
V 70. letech jsem Pedagogickou fakultu UK vystudovala. A protože herečka nejsem ani trochu, šla jsem pracovat do ústavu fakulty zaměřeného zejména na pedagogický výzkum, tedy především psát. Krátce jsem učila na VŠE. Metodika cizích jazyků mě moc bavila. V životě se jistě občas přetváří každý – kvůli sobě nebo někomu jinému. Karnevaly nemám ráda.
Dana Puchalská
Julie,děkuju za víc než zajímavou úvahu. A článek jsem si přečetla se zatajeným dechem na jeden ,, zátah".
Jitka Caklová
V době, kdy jsem chodila do školy, byli učitelé bezesporu opravdoví herci, museli totiž hlásat, co jim režim, chcete-li systém velel. Jak by bylo jinak možné, že jsem na stejné téma něco jiného slyšela doma a něco jiného ve škole. Pravda pro mě bylo to, co jsem žila doma a pokud jsem se projevila upřímně, rázem jsem se, coby černá ovce, ocitla na okraji společnosti. Dávno tomu, kdy jsem bojovala, protože jsem na stará kolena pochopila, že s mojí pravdou je mi na okraji společnosti dobře.
Hana Šimková
Funguje to tak, jak to popisujete. Jinak to totiž nejde. Život je boj o přežití a bez přetvářky to bohužel není možné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%