Ilustrační foto: Ingimage
Hodně léků a návštěvy lékaře jsou pro mnoho Čechů náplní života
11. 5. 2022
Jdu k doktorovi. U někoho ta věta vzbuzuje hrůzu a návštěvu ordinace odsouvá až do fáze, kdy se kvůli bolesti nemůže pohnout. Pro jiné je to společenská událost, kterou vyhledávají, i když k tomu nemají žádný důvod.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martin Vrba
14.5.2022 21:23
Vymyslel jsem vtip na to téma podle z 12.5.2022 10:42 : Přijde kostra k lékaři, doktor se dívá do záznamů a ne na pacienta a praví: „Pane Nováček, nic vám není, všechna vyšetření posledně dopadla dobře, vaše choroba je jen ve vaší hlavě!“
Jitka Caklová
13.5.2022 13:16
Ke kulminaci dožívání vyššího věku došlo kolem roku 2012, od té doby jedeme s kopce. Za pět let si povíme, kdo se mýlil, nebo neměl pravdu, tedy pokud nám bude umožněno.
Martin Vrba
13.5.2022 11:38
Zase omyl, nemáte pravdu, Vážení: Za století se délka průměrného dožití Čechů podle statistik změnila ve prospěch lidí s menším pohybem a špatným stravováním a se všemi špatnostmi. Délka dožití se zvýšila o 29 let u mužů a délka dožití u žen dokonce o 32 let. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesi-oproti-roku-1918-ziji-o-generaci-dele-starnuti-zmeni-du/r~2a317f8ab1e011e889f40cc47ab5f122/
On ten sport není zase až tak zdravý, copak nesledujete ty alarmující počty mladých lidí, kteří bez viditelného onemocnění a přes odborné lékařské prohlídky v klubech, skoná přímo na hřištích při náhlém srdečním kolapsu? https://www.ulekare.cz/clanek/nahla-srdecni-zastava-proc-umiraji-mladi-sportovci-16498
Jitka Caklová
12.5.2022 21:41
Kolik lidí je ochotno přemýšlet nad tím, že by se vrátili k předchozímu způsobu života svých předků, vypěstovali si zeleninu, brambory, chovali králíky, slepice, na zimu si vykrmili čuníka, ......... Pohybu by měli víc než dost a civilizační choroby by byly tytam. Když ono se z pohodlí paneláků, za kterým jako mladí z venkova utekli, k tomuto způsobu života těžko vrací.
Oldřich Čepelka
12.5.2022 20:16
Kolik lidí je ke stáru ochotno přemýšlet nad tím, jak vlastně celá léta žili - co jedli, jestli se pohybovali, jak dobře spali atd.? Např. všechny,ale úplně všechny civilizační nemoci se dají ovlivnit způsobem života v předchozícgh letech.
Jitka Caklová
12.5.2022 10:42
Řekla bych, že to není tak, jestli někdo rád, nebo nerad to to či ono. Je to spíše o nevědomosti. Jak mohu věřit lékaři, který v pátek v poledne poslechem plic konstatoval, že je to v pořádku, div že ze mě neudělal simulanta a v pondělí ráno mi v nemocnici diagnostikovali pneumonii s CRP 350 a 3 litry vody a hnisu na plicích. Jiná věc je, když si do čekárny u lékaře chodí někdo "pokecat" a k lékaři dokonce za peníze ze zdravotního pojištění. To si jdu raději hezky "za svý" pokecat do hospody.
Miloslava Richterová
11.5.2022 22:20
Nevěřím, že by někdo bezdůvodně a rád chodil k lékaři, natož radostně užíval léky a žádal další.
Zdenka Soukupová
11.5.2022 12:30
Tak doktoři opravdu nejsou můj koníček. Snažím se chodit na všechny preventivní prohlídky a tím to končí. Velmi si cením toho, že jsem zdravá přiměřeně věku a že k nim nemusím chodit stále.
Jarmila Komberec Jakubcová
11.5.2022 11:42
Pokud je to nutné lékaře navštívím, minulý týden jsem byla na preventivce u zubařky apak mi čeká prohlídka abych dostal opět oprávnění k řízení auta. To si musím pravidelně obnovovat za 2 roky. V lázních mi zase čeká v pondělí návštěva lékaře, aby mi napsal procedury. A tím jsem vyčerpala své návštěvy v ordinacích. Pravidelně žádné léky neberu. V čekárnách u lékařů sedí jak starší tak i mladší lidé.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA