Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová
Zahrada je mojí láskou už šedesát let
9. 5. 2022Není to zase tak dávno, kdy jsem začala se zahradničením. Nebo ano? Před více než 60 lety jsem objevila půvab pěstování kytiček a jahod v truhlících u nás na dvoře.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Jurečková
9.5.2022 13:12
Dobrý den, fotečky jsou nádherné, hlavně ta s tou kočičkou a povídání taktéž. Já nemohla žádný příběh napsat, protože bych lhala. U nás doma se stará o zahrádku i pole manžel. Věnuje jí veškerý čas a já chodím pomáhat. Nejsme zaměřeni na květiny, ale jen na zeleninu, brambory máme na 250 metrech čtverečních.
Jana Vargová
9.5.2022 13:04
Jen tiše závidím. Jsem člověk z bytovky, který nikdy neměl zahrádku. Jen pokojové květiny na parapetu, které občas moji "péči" nevydržely. Díky za pěkný článek i fotky.
Martina Růžičková
9.5.2022 12:39
Moc hezký článek a krásné fotky! Ať se vaší zahrádce nadále daří! :-)
Anna Potůčková
9.5.2022 12:02
Soni moc hezký článek i krásné fotky ze Tvé zahrady. Přes zahradničení je hlavně můj manžel. Přiznám se, že já se raději budu plácat v kuchyni. Na zahradě to mám ráda spíš jako odpočinek. Pomůžu když je třeba, to ano ale vždy jen chvílemi kvůli bolavým zádům.
Alena Vávrová
9.5.2022 11:19
Moc krásné vyznání, Soňo, a já to měla a mám podobně. Také jsme jako rodina zahrádku neměli a dvorek u baráku byl podobně bezútěšný a ani v bytě se kytky nevedly. Ale já neúnavně dávala zakořenit všelijaké výhonky a pěstovala okrasné kopřivy (coleus) a balzaminky a nevěstu a ženicha, dovezené od babičky. Babiččina zahrádka o prázdninách, to bylo něco! A vždy jsem si vezla domů obrovskou voňavou kytici. V koutku dvora jsem si zasadila pár rostlin, co někdo vyhodil na smeťák a později, kde jsem se zrovna vyskytovala, všude jsem měla aspoň záhonek. Dcera a zeť jsou vystudovaní zahradníci, tak když jsme začali bydlet v domku s velikou zahradou, měla jsem pomocníky a zahrada jen vzkvétala. Teď se jí ujal nejst. syn a je to krása. Taky už mě mnohé zmáhá a mužské ruky je potřeba. A na sezónně osázené truhlíky a nádoby vším možným také došlo. Moc mne těší, že je tu mezi námi takových zahradníků hodně a líbí se mi fotky z jejich zahrádek.
Jitka Caklová
9.5.2022 10:59
Lásku k přírodě jsem začala vnímat ve velmi útlém věku. V pěti letech jsem dostala na starost padesátihlavé hejno slepic v rodinné firmě soukromě hospodařícího rolníka. V sepětí s přírodou bylo práce až nad hlavu. Před šedesáti lety mi bylo 13 a když jsem jezdila vlakem na krátkodobé pobyty k tetě do Nového Boru, tiše jsem záviděla zahrádkářům v Bakově nad Jizerou, jak si "pinkají" na malých záhoncích. Dnes je všechna dřina minulost a s láskou přírodě a hlavně sama k sobě, si "pinkám" na malých záhoncích i květinových truhlících. Co mě nezabilo, to mě posílilo ♥
Naděžda Špásová
9.5.2022 10:22
Soni, kytičky máš krásné, my máme zahradu v nájmu, takže takovou péči jí neposkytujeme, ale zas tak špatně na tom není. Je tam taky moc hezky. Přeji ti, aby ti to ještě dlouho vydrželo.:-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA