Generál Patton. FOTO: commons.wikimedia, volné dílo
Jak generál Patton málem osvobodil Prahu
6. 5. 2022Lidi bez humoru a některé Plzeňáky autor upozorňuje, že jde o science-fiction, o smyšlenou povídku, která nepopírá historickou skutečnost. Je to žánr „cobykdyby“.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martin Vrba
10.5.2022 16:35
Což o to, všechno je možné a když si ještě chvíli počkáme, tak se možná i od historiků dozvíme, že nás Němci chtěli jen osvobodit od ruského bolševismu – náznaky tu již jsou a je třeba si už jen vyhlédnout jména ulic k přejmenování na jména pravých osvoboditelů. :)
Hana Rypáčková
8.5.2022 13:16
Trapné, Strakonice byly v zóně USA , před Blatnou byla demarkační čára. Slavíme 6.5. To samé v Rokycanech, tam se ale krutě bojovalo. Němci se vzdávali Američanům a věděli proč.
Alena Velková
7.5.2022 14:33
Hezké, vtipné, napsané s nadsázkou, ale je fakt škoda, že mu to nevyšlo:-))
Marie Faldynová
7.5.2022 08:59
Pěkně napsané! Uvažuji o tom, který generál by v takovém případě riskoval další ztráty na životech své armády, kdyby nemusel. Osvobozování zase není taková zábava.
Jarmila Komberec Jakubcová
7.5.2022 08:15
Mám pocit, že tato povídka již zde byla zveřejněna před léty. A moje vyjádření bylo tehdy negativní. Na tom se i po létech nic nezměnilo. My Plzeňáci si gen.Pattona velmi vážíme a právě v těchto dnech probíhají oslavy jako Slavnosti svobody v celém městě i okolních vesnicích.
Jana Šenbergerová
6.5.2022 14:50
Mám sci-fi ráda, početla jsem si. Jinak co by, kdyby ... Nepřipadá mi to ani k smíchu, ani k pláči. Všichni dobře víme, jak je to s tím rybníkem a rybami.
Helena Štěpánková
6.5.2022 12:43
Ano, škoda, že to není skutečný příběh. Ale zasmála jsem se, vtipně napsáno.
Olga Škopánová
6.5.2022 11:11
Škoda přeškoda, že Praha nebyla osvobozena Američany i když před Stalinem bychom se tak jako tak nezachránili.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA