Manažer kvality potravin Petr Baudyš: Umění je nabídnout kvalitní výrobek za přijatelnou cenu
Manažer kvality potravin Petr Baudyš. FOTO: Poskytnuto společností Penny Market

Manažer kvality potravin Petr Baudyš: Umění je nabídnout kvalitní výrobek za přijatelnou cenu

11. 5. 2022

Třicet let se věnuje kvalitě potravin. Svou práci bere jako koníčka. „Rád zkouším a objevuji nové věci a nové výrobky,“ říká Petr Baudyš z řetězce Penny, který získal ocenění Manažer kvality roku 2021.

nákupy potraviny rozhovor
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martin Vrba
Řídím se jen chutí, když mi to chutná, jím to a neřeším, zda jsem byl právě oklamán nějakou náhražkou nebo snad přímo otráven. :) Jsem tedy skvělý spotřebitel.
Jindřich Berka
Dobrý den, celý život jsem se zabýval kontrolou potravin v orgánů státního dozoru. Kontroloval jsem i Penny, kde pan manažer pracoval. K tomu se nebudu vyjadřovat. Jen obecně k prodejním řetězcům. Samozřejmě jaké potraviny chce zákazník, takové mu nabídnou. Byznys je byznys. U nás lidi chtějí ty nejlevnější. Takže to tak podle toho potom vypadá. Velcí prodejci tlačí na výrobce, aby nabízené potraviny byly co nejlevnější a dlouho vydržely. Jak to dopadne vám uvedu na příkladu lahůdkářských výrobků. Takový levný salát je vyráběn z výrobního salámu, který je horší než nejlevnější točený kabanos. Aby byla doba spotřeby, co nejdelší používají se také jako konzervanty kyseliny sorbová a benzoová, která není pro člověka zdravá. Proto si salát udělám sám nebo si ho koupím za vyšší cenu u malého výrobce. Pokud je tam doba spotřeby uvedena na obalu delší jak 4 dny, tak to nekupuju. Také kuřecí uzeniny, které jsou vyrobené z separátu jsou vlastně bez masa, protože ten se za maso nepovažuje. Jsou to zbytky masa z kostí, které se strojově od nich oddělují. Ano pan vyhlášený manažer vychvaluje kolik druhů potravin nabízejí, ale jsou opravdu kvalitní? Také pochválím ty výrobce, které vyrábí podle tradičních "socialistických" receptur a řetězce jejich výrobky akceptují, i když jsou dražší. Vše je tam jak mám být nic se například nenahrazuje levným cukrem nebo rostlinnými složkami místo bílkovinných. Uvedu jeden pozitivní příklad. U nás je firma Knappe, která vyrábí pekařské, cukrářské a lahůdkářské výrobky. Pan majitel má i vystudovanou stejnou školu technologii potravin jako já. Přijdu k němu na kontrolu a na stole vidím rozložené normy pekařských výrobků bývalého podniku Severomoravské pekárny a cukrárny s.p. Povídám mu: "Pane Knappe, já se vůbec nedivím, že u nás ve městě chtějí lidé vaše výrobky". Proč? Protože jsou tam suroviny kvalitnější. Jindra

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%